Ekipa 'Zdravlja na kvadrat' istražila je treba li godišnji odmor biti pasivan ili aktivan te koje sve zdravstvene koristi naš organizam ima od godišnjeg odmora.

Hemoroidi su vrlo česti kod oba spola. Od njih u Hrvatskoj pati polovica populacije u dobi iznad 50 godina. Ono što ljude najčešće primora da potraže liječničku pomoć jest pojava krvarenja koju shvate kao alarmantno upozorenje. Postoje različite metode liječenja, a o njima će biti riječi u ovotjednom 'Zdravlju na kvadrat'.

Stres inkontinencija najčešći je oblik inkontinencije kojeg u prosjeku ima 10% stanovništva u modernom društvu. Radi se o blagom bijegu urina, od par kapi do manje količine urina. Važno je znati da rješenje za ovaj problem postoji, a odgovore gledatelji imaju priliku doznati u 'Zdravlju na kvadrat'.

Kako biste doznali krvnu grupu, jedna od opcija je da kod liječnika opće prakse dobijete uputnicu za taj postupak, a druga je dobrovoljno darivanje krvi, prilikom kojega će vam odrediti krvnu grupu. Je li važno znati koja smo krvna grupa, istražila je novinarka 'Zdravlja na kvadrat' Petra Urban.

Masna i pržena hrana, nezdrava pića, alkohol i lijekovi glavni su neprijatelji naše jetre koja u tijelu ima funkciju filtra koji čisti organizam od štetnih sastojaka. Ako je ne pazimo može doći i do najgorega – karcinoma jetre. Kako se bolest liječi, istražili su novinari 'Zdravlja na kvadrat'.

Mnogi trenutačno provode dosta vremena na suncu, no pretjeranim izlaganjem sunčevim zrakama postoji rizik od razvoja melanoma. U posljednjih nekoliko godina sve više raste broj oboljelih baš od tog tumora. Priču za 'Zdravlje na kvadrat' donosi novinarka emisije Vida Peterlik.

Vrijeme je godišnjih odmora, radnicima omiljenog razdoblja godine. Da se za vrijeme, pa i poslije godišnjeg osjećamo opuštenije i da imamo više energije i volje, svi znamo. Ekipa 'Zdravlja na kvadrat' istražila je treba li godišnji odmor biti pasivan ili aktivan te koje sve zdravstvene koristi naš organizam ima od godišnjeg odmora.



U rubrici 'Vi pitate' ekipa emisije govorit će o ozljedama na godišnjem odmoru.
 


 

Ne propustite novu epizodu emisije 'Zdravlje na kvadrat' u subotu, 29. srpnja na Novoj TV i u nedjelju, 30. srpnja na Doma TV, a prošlotjednu epizodu pogledajte besplatno na novatv.hr.


Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju