Tom Cruise se vraća u ulozi Petea Mitchella...

U subotu, 9. ožujka, Nova TV premijerno donosi „Top Gun: Maverick“, američki akcijski film iz 2022. godine, koji je režirao Joseph Kosinski. Više od tri desetljeća nakon što je Top Gun osvojio publiku diljem svijeta, Tom Cruise se vraća u ulozi Petea Mitchella. Dok brani svoju titulu vrhunskog mornaričkog pilota, suočava se s duhovima prošlosti na misiji koja zahtijeva veliku žrtvu. Film je dobio pet nominacija na 95. dodjeli Oscara, uključujući nominaciju za najbolji film, te osvojio Oscara za najbolji zvuk.
Scenarij za film napisali su Ehren Kruger, Eric Warren Singer i Christopher McQuarrie prema pričama Petera Craiga i Justina Marksa.

Više od trideset godina nakon diplomiranja na Top Gun akademiji, Pete "Maverick" Mitchell (Tom Cruise) je tamo gdje mu je mjesto - gura granice kao hrabar testni pilot i radi na popravku jednog od svojih aviona. Unatoč brojnim priznanjima i izvanrednim letačkim sposobnostima, on daje sve od sebe da ga ne promoviraju iznad čina kapetana. Nakon što se ogluši na izravnu zapovijed admirala Caina (Ed Harris), Pete se suočava s izazovom svog života. On je jednako samouvjeren i neposlušan kao prije, zbog čega mu je naređeno da se vrati u Top Gun, elitnu školu za pilote, u kojoj će imati tri tjedna da obuči dvanaest najsjajnijih za nevjerojatno opasnu novu misiju. Mornarica ima zadatak uništiti neovlaštenu tvornicu urana, smještenu u podzemnom bunkeru, prije nego što postane operativna, a Maverick je zadužen za vođenje ove misije. Dok pod budnim okom bivšeg neprijatelja trenira grupu mladih diplomiranih ljudi za posebnu zadaću, uključujući i Roostera (Miles Teller) sina svog preminulog najboljeg prijatelja Goosea, Maverick se suočava s duhovima svoje prošlosti i svojim najdubljim strahovima. Prije nego krenu na misiju, Maverick i Rooster moraju riješiti svoje nesporazume i pronaći zajednički jezik kako bi uspješno surađivali. Izvrsnu glumačku postavu upotpunili su Jennifer Connelly u ulozi Penny Benjamin, Maverickove djevojke, Val Kilmer (admiral Iceman), Jon Hamm (admiral Beau Simpson), Monica Barbaro (Pheonix) i drugi.

Dok se mladi i stariji piloti sukobljavaju, a najmoderniji borbeni zrakoplovi F-18 bore sa zastarjelim F-14 modelima, napete akcijske scene ispunjene adrenalinom rezultat su intenzivne obuke letenja u stvarnim avionima koje su glumci prolazili tijekom snimanja. Uzbudljivi svijet modernog ratnog zrakoplovstva. "Top Gun: Maverick" ne samo da slavi naslijeđe originalnog filma, već donosi novo poglavlje u priči o hrabrim pilotima i njihovim izazovima u suvremenom ratnom zrakoplovstvu. Film je posvećen Tonyju Scottu, koji je bio jedan od ključnih kreatora franšize, ali je preminuo 2012. godine, ostavivši iza sebe bogatu stvaralačku povijest u filmskoj industriji.


Adrenalinsku avanturu s Tomom Cruiseom u ulozi Mavericka ne propustite u subotu, 9. ožujka na Novoj TV od 20.15 sati!

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju