U utrci za imunitet kandidati se borili sa začinima i piletinom

Tijekom analize gastroduela žiri je kandidate pitao za povratnike – Karmen Jurčić, Tihomira Bježančevića i Tomislava Markovićaa. Karmen i Tihomir kazali su kako im nije bilo teško priviknuti se na povratak, ali Tomislav je priznao da mu je trebalo neko vrijeme: ''Nisam bio na 100 posto MasterChef modea, ali ekipa mi je pomogla da se vratim'', rekao je Tomislav. Plavi tim ipak je primijetio kako povratak nije prošao baš sasvim glatko za njihovog člana tima. Tihomir je, naime, umjesto ulja u salatu ulio vinu. Srećom, problem je brzo riješen time što su salatu oprali.

Ostali kandidati nisu bili baš sasvim zadovoljni njihovim povratkom. ''Imam osjećaj da sam se vratila tri koraka unatrag'', rekla je Zvijezdana, a Roko je priznao da je zbog njihovog povratka bio ljut. ''Da bi se vratio na poziciju na kojoj si bio moraš se još truditi da bi se opet vratio na poziciju na kojoj si bio'', smatra Roko. Povratnici su rekli i svoju stranu priče a to je da su i oni u određenom raspoloženju s obzirom na to da su se već bili vratili svojim obiteljima, a sada su se opet od njih oprostili i moraju se priviknuti na taj natjecateljski duh.

''Utrka je bila tijesna, stvarno tijesna. Konzumovi radnici ocijenili su vaše marende'', rekao je Stjepan. Oba tima dobila su po devet žetona od radnika. Crveni tim od Stjepana je dobio osam bodova, a plavi tim sedam. Damiru su jela plavog tima bila bolja pa ih je bolje i ocijenio - dobili su osam, a crveni sedam bodova. Od Melkiora je pak plavi tim dobio sedam, a crveni osam bodova. Zbrojem svih bodova, crveni je tim pobijedio za svega jedan bod. ''Grozno je izgubiti s jednim bodom manje, ali tako je'', rekla je Ema.

Crveni tim dobio je pohvalu žirija za juhu kazavši kako je to najbolja juha koju su probali u MasterChefu. ''Ako ste već išli na jednostavnija jela, trebala su biti savršena'', kazao je plavima Stjepan. ''Bilo bi lakše da su bile tanke fete mesa i da se one listaju u ustima'', dodao je Stjepan.
Pobjednički tim dobio je slobodno poslijepodne u MasterChef vili, ali ondje ne idu sami. S njima ide Melkior Bašić. ''Pošto ste kuhali gablece, sad ću ja vama kuhati gablec. Sigurno ću trebati asistenciju'', rekao je Melkior.

Plavi tim ostao je kako bi se vidjelo tko će od njih imati imunitet, ali prije toga Ema je odlučila da će imunitet koji je dobila od žirija pokloniti Tihomiru. ''Svoj imunitet ću dati Tihomiru koji je uletavao svugdje. Dolazio je do mene konstantno i pitao me sve, ništa nije radio na svoju ruku. Time mi je pokazao poseban respekt'', objasnila je Ema svoju odluku koju nije lako donijela te je za savjet čak pitala i žiri.

''Nisam se iznenadio jer znam da sam napravio puno posla i da nisam išao na varijantu da neću ništa reći pa se neće imati materijala za nominacije, ali iznenađen sam dijelom jer sam povratnik i bio sam dva tjedna pošteđen svega'', komentirao je Tihomir iznenađen ovom Eminom odlukom.

Dok je Tihomir sve promatrao s galerije, kandidati su se za imunitet borili u dvije faze. U prvoj fazi izazova imali su nekoliko desetaka začina te su ih morali prepoznati u kratkom vremenu. U drugoj fazi morali su pomoću začina napraviti jelo. ''Od kad sam došao u MasterChef nekako priželjkujem taj izazov sa začinima. Ne zato što sam superioran u odnosu na druge, nego mi je jednostavno taj koncept super'', rekao je Roko.

Ispred kandidata se nalazilo 30 začina te su samo jedan put mogli probati po jedan začin, a za pogađanje su imali tri minute. Najbolji je u ovom izazovu bio Roko, a nakon njega Zvijezdana, pa Ana i Ema, tako da su Roko i Zvijezdana mogli u sljedeću fazu.

Zadatak te druge faze bio je napraviti savršeno pržena i savršeno začinjena dva krilca. S obzirom na kratko vrijeme, žiri ih je upozorio da pripaze da piletinu ne posluže sirovu. Zvijezdana je u svojoj piletini koristila limetu, soju i đumbir. ''Jako lijepa boja, moram priznati'', pohvalio je vizualni dio Stjepan. Upravo je to bila dobitna kombinacija začina jer Zvijezdana je odnijela pobjedu u ovom izazovu i time osvojila imunitet. ''Bio sam najjači u prepoznavanju začina, ali na kraju mi to nije ništa značilo. Tako da sam razočaran'', rekao je Roko kojeg ćemo s Emom i Anom gledati u eliminacijskom izazovu.

Emisiju "MasterChef" pratite od ponedjeljka do četvrtka u večernjem terminu na Novoj TV. Propuštene epizode pogledajte besplatno na novatv.hr!

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju