Slavoncu u MasterChefu presudila buzara

Svaki korak kojeg MasterChef kandidati naprave u kuhinji vodi ih ili do finala ili do eliminacija. Greške u koracima upravo su Tihomira Bježančevića koštale nastavka sudjelovanja u showu. S njim su u eliminacijskom izazovu sudjelovale Gorana Milaković i Karmen Jurčić. Svi troje u eliminacijama su završili jer su razočarali žiri svojim jelima, Gorana i Tihomir u zadatku s kutijom iznenađenja, a Karmen u testu kreativnosti.

''Puno sam istraživala i eksperimentirala. Potrudit ću se da ostanem'', rekla je Gorana prije početka eliminacijskog izazova, kao osvrt na kulinarski gaf zbog kojeg je na sebe morala staviti crnu pregaču.

Kandidatima je zadatak bio vizualno i okusom replicirati jelo – buzare s prženim crnim njokama i kavijar. Jelo je to koje dolazi u dva dijela - buzara je bila sa strane u posudi, a suhi elementi su na tanjuru na koje se kasnije pospe bijela buzara. Za repliku jela imali su 45 minuta, a žiri su naljutili kada su prilikom proučavanja jela, umjesto da postavljaju žiriju pitanja međusobno komentirali što treba napraviti. ''Najveća zamka je recept koji je jako šturo napisan. Na njemu su samo sastojci i piše da se naprave njoki'', primijetio je Tihomir.

Zbog toga što su prošli put napravili nezadovoljavajuća jela, ovoga puta u eliminacijskom izazovu nemaju pomoć s galerije, a ako im netko bude pomagao, žiri je zaprijetio da će u kuhinju biti donesena još koja radna jedinica.

S obzirom na kratko vrijeme na raspolaganju Tihomir se odmah dosjetio kako će krumpir najbolje ispeći tako da ga razreže i svaki dio peče u foliji, korak koji ga je možda i koštao ostanka jer se na taj način krumpiri nisu mogli ispeći u zadanom vremenu. ''Izvadio sam krumpir iz pećnice, ali tada sam shvatio da je samo omekšao izvana, a jezgra je ostala tvrda. Onda sam išao nekim drugim putem'', rekao je Tihomir. Sirovi krumpir nikada ne bi, kaže, stavio na tanjur, pa je improvizirao – izrezao je dijelove koji su se ispekli, a prokuhao je dio koji je ostao sirov.

Karmen je priznala da ne zna kako će izvršiti zadatak i da joj je sve izazovno. ''Ljuta sam što sam se dovela u ovu situaciju'', kaže Karmen koja je također krumpir prokuhala kad je shvatila da joj se neće ispeći na vrijeme. To je primijetio i Stjepan koji ju je uvjeravao da su radili prema receptu ili postavili žiriju pitanja dok su mogli, krumpir bio pečen na vrijeme.

Gorani se također uspio skuhati samo jedan dio krumpira i taj je dio iskoristila. ''Njoke koje smo probali bile su izrazito suhe i zato sam ih pekao na suhoj tavici'', rekao je Tihomir, dok su Gorana i Karmen pekle na masnoći. Karmen je primijetila da joj je puno pomoglo što nije bilo dovikivanja s galerije te se oslonila samo na sebe, ipak možda da je imala pomoć ne joj se dogodilo da sav bosiljak potroši na ulje i da joj ništa ne ostane za ukrašavanje.

''Mogli ste bolje postavljati pitanja na početku'', naglasio im je Melkior kad je vidio koliko su se loše snalazili sa zadanim jelom. Strogoća žirija i gafovi iz prošle emisije koju su napravili i zbog koje su završili u eliminacijskom izazovu dovelo je do neugodne tišine u kuhinji. ''Napetost se mogla rezati nožem između žirija i nas'', rekla je Gorana.

Prilikom kušanja Karmeninog jela žiri je primijetio da je jelo napravljeno nezgrapno. ''Ima tehničkih grešaka, ali okusni dio je dobar'', komentirao je Damir, a Stjepan je primijetio kako su njoke trebale biti hrskavije izvana. Gorana je priznala žiriju da su joj najteža komponenta bili njoki jer joj se krumpiri nisu ispekli na vrijeme. ''Imam osjećaj da sam na nekom tekstu u školi i bojim se'', rekla je Gorana koja je prema procijeni žirija imala vizualno najsličniji tanjur, ali buzara joj je bila prerijetka.

Najbolji tanjur imala je Karmen unatoč greškama te je dobila pohvale za replikaciju jela.

Prvo što je žiri primijetio na Tihomirovom tanjuru je mala količina porcije te tamniji kavijar. ''Tihomire ovo nije bio tvoj teren danas'', rekao je Stjepan dodavši mu da zbog najlošije replikacije jela, on napušta MasterChef. ''Mislim da će Goga jako visoko ići, pogotovo sad nakon mog izlaska, da će proraditi njezin dišpet i da će sve gorjeti'', rekao je Tihomir. ''Život piše priče. Neke su tužne, neke su sretne i ova moja priča je sretna. Ovo nije kraj'', rekao je Tihomir izrazivši želju da se više bavi kulinarstvom. ''Ako sam svojim primjerom uspio barem jednu osobu iz svoje regije potaknuti na to da ostanu, ja sam svoj posao odradio'', zaključio je Tihomir.
 

Emisiju "MasterChef" pratite od ponedjeljka do četvrtka u večernjem terminu na Novoj TV. Propuštene epizode pogledajte besplatno na novatv.hr!

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju