The Atlantic: „Za obožavatelje filmova o superjunacima, 'Thor' je dostojni dodatak u panteonu posvećenom ovome žanru.“

Nova TV donosi televizijsku premijeru fantastičnog spektakla o Marvelovom superjunaku Thoru. Film je snimljen pod redateljskom palicom cijenjenoga glumca i redatelja Kennetha Branagha, s vrhunskom glumačkom ekipom koja uključuje Chrisa Hemswortha, Toma Hiddlestona, te Oscarom nagrađene glumce sir Antonyja Hopkinsa i Natalie Portman.


Mladi i oholi ratnik Thor (Chris Hemsworth), sin boga Odina (Anthony Hopkins), poslan je na Zemlju kako bi se naučio poniznosti. Ondje je lišen svojih posebnih moći. Thor se zaljubi u znanstvenicu Jane Foster (Natalie Portman), a za to vrijeme njegov brat Loki (Tom Hiddleston) podmuklo uzurpira tron Asgarda i pošalje mračne sile na Zemlju. Thorova ljubav prema Jane i naučena skromnost pretvore ga u junaka i legendarnog, besmrtnog zaštitnika Zemljana nakon što spasi cijeli planet od uništenja. Thor stoga tek na Zemlji nauči što znači biti pravi junak.


Zanimljivo je da se redatelj pri donošenju konačne odluke o glavnome glumcu dvoumio između braće Liama i Chrisa Hemswortha, a Tom Hiddleston koji glumi zlikovca Lokija također je isprva išao na audiciju za glavnoga junaka. Redateljeva odluka naposljetku se pokazala kao pravi izbor s obzirom na to da je 'Thor' dobio same pohvale od filmskih kritičara, a zaradio je preko 449 milijuna dolara.


Ne propustite fantastični film o Marvelovom superjunaku Thoru, danas u 21.50 sati na Novoj TV!

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju