Svjetski dan televizije važna je prilika za podizanje svijesti o društvenoj uključenosti!

I ove se godine diljem svijeta 21. studenoga slavi Svjetski dan televizije kako bismo se svi podsjetili na moć televizije. Dio godišnje inicijative Ujedinjenih naroda jest i poluminutni spot koji će se povodom te prigode emitirati i u eteru i online.

U središtu pozornosti 27. svjetskog dana televizije jest pristupačnost i opredijeljenost televizije da bude pristupačna svima. Iako je totalna TV dostupna u svako doba, bilo gdje te na svim uređajima, trebala bi biti podjednako pristupačna baš svima, bez obzira na njihov vid ili sluh. Opredijeljenost za veću uključenost u društvo i pristupačnost nužna je ne samo za sadržaj programa nego i za promidžbene sadržaje.

Prema Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji, gotovo 20 % stanovnika svijeta živi s oštećenjem sluha i najmanje 29 % trpi od kratkovidnosti ili dalekovidnosti.

Svjetski dan televizije važna je prilika za podizanje svijesti o društvenoj uključenosti i pokazuje u kojoj su mjeri TV kompanije i oglašivači spremni pridonijeti i opredijeliti se za još pristupačniji medijski krajolik u kojemu će svi imati podjednak pristup istim uslugama, iskustvima, informacijama i zabavi.

“Oglašivačka i medijska djelatnost imaju moć i obvezu dopustiti svim ljudima pristup sadržaju, uključujući reklamama koje utječu na njihov izbor. Vrijeme je da udružimo snage radi rasta i za dobrobit svih”, izjavila je Taide Guajardo, glavna marketinška direktorica P&G-ja za Europu.

“TV ima moć oblikovanja budućnosti nabolje. Televizijske kuće imaju jedinstvenu priliku da uključe publiku koja je dosad bila isključena. Proširujući pristup ne samo sadržaju programa nego i reklama, možemo osigurati da TV ostane medij uistinu za svakoga. Kao predstavničko tijelo, udruga egta odigrat će svoju ulogu u omogućavanju te pozitivne promjene podupirući TV kuće na njihovu putu da TV pridonese još boljoj društvenoj uključenosti i da bude pristupačnija medijska industrija”, tvrdi Katty Roberfroid, glavna direktorica udruge egta.

“Televizija je oduvijek važan alat za podizanje svijesti o problemima naših zajednica i našeg planeta. Na Svjetski dan televizije slavimo ulogu televizije u ujedinjavanju globalne zajednice. Srdačno dočekujemo ovogodišnju usredotočenost na važnost pristupačnosti televizije svima. Pristupačnost je ključno jamstvo da televizija može obrazovati i povezivati sve, ne izostavljajući nikoga”, kaže Sherri Aldis, direktorica UNRIC-a.

Današnji datum u duhu pristupačnosti obilježava i Nova TV, čija su poznata lica informativnog i zabavnog programa gledateljima na poseban način zaželjela sretan Svjetski dan televizije.

Za više informacija posjetite http://www.worldtelevisionday.com,http://adaccessibility.org/

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju