Film inspriran istoimenim romanom

Uzbudljiva priča koja istražuje složenost ljudskog identiteta, snagu volje i potragu za pravdom je upravo radnja filma „Tamna strana Brooklyna“ redatelja, scenarista i glavnog glumca Edwarda Nortona.

Film je inspiriran istoimenim romanom Jonathana Lethema, a donosi atmosferu 1950-ih godina u predgrađima New Yorka, kroz mračan svijet zločina, tajni i korupcije.

Glavni lik je Lionel Essrog, privatni istražitelji koji pati od rijetkog stanja koje se zove Tourettov sidnrom. Njegov sindrom se manifestira tako često nekontrolirano proizvodi zvukove i tikove, što ga čini izoliranim i neobičnim u društvu. Međutim, unatoč preprekama, Lionel odlučuje istražiti ubojstvo svog mentora, i jedinog prijatelja, Franka Minna (u čijoj se ulozi našao Bruce Willis). U potrazi za krivcem Lionel otkriva mrežu korupcije koja je povezana s gradskim političarima, poduzetnicima i kriminalcima.

U filmu se osobito izdvaja izvanredna Nortonova izvedba muškarca koji se bori s vlastitim fizičkim ograničenjima, ali koji istovremeno posjeduje hrabrosti i odlučnost u svom radu. Njegov lik predstavlja metaforu za snagu volje i upornost.

Film se ističe svojom atmosferom i stilom te gledajući „Tamnu stranu Brooklyna“ uistinu se može uroniti u njujorški svijet 1950-ih godina, gdje je svakodnevica sukobljavanje s moćnim silama korupcije i borba za pravdu. 

 

Film "Tamna strana Brooklyna" ne propustite pogledati ovog petka u večernjem terminu na Novoj TV! Više naslova potražite na novatv.hr.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju