Mnogi od njih prvaci su u plesnim kategorijama, a svoja će vrhunska znanja prenijeti i na zvijezde.

Uz dobro nam poznata imena zvijezda nedjeljom na programu Nove TV u najvećem plesnom spektaklu gledatelji će upoznati i profesionalne plesače.

Tako ćemo uz novinara Davora Garića gledati Valentinu Walme, državnu prvakinju u latinoameričkim i standardnim plesovima. Ova sudionica mnogih europskih i svjetskih natjecanja educirala se u raznim plesnim stilovima diljem svijeta, a trenutno završava Kineziološki fakultet u Zagrebu.

Plesne cipelice isprobat će Sonja Kovač, a društvo na pozornici, ali i probama pravit će joj Gordan Vogleš, nositelj sudačke licence World Dance Council (WDC) te u razdoblju od 2006. do 2016. višestruki prvak na domaćim bodovnim turnirima u standardnim i latinoameričkim plesovima.

Pobjednik treće sezone showa ''Tvoje lice zvuči poznato'' Damir Kedžo narednih će tjedana imati istu ulogu – plesača. U svladavanju plesnih pokreta pomoći će mu diplomirana kineziologinja Helena Janjušević. Helena je iskusna u plesu i podučavanju plesnih tehnika poput jazza, suvremenog plesa, hip hopa, afro beatsa i osnovama latino plesova, a iza nje je niz koreografskih i plesnih angažmana u raznim TV projektima.

U ''Plesu sa zvijezdama'' gledat ćemo i pobjednicu četvrte sezone showa ''Tvoje lice zvuči poznato'' Nives Celzijus. Njezin plesni partner Mateo Cvenić višestruki je državni prvak u latinsko-američkim plesovima, te dugogodišnji reprezentativac Hrvatske i finalist brojnih hrvatskih i međunarodnih turnira. Gledatelji ga vjerojatno pamte i po tituli polufinalista Supertalenta 2009. godine, a iza njega je 13 godina bavljenja natjecateljskim plesom.

Kazališna, filmska i televizijska glumica Ecija Ojdanić u ulogu plesačice ući će uz pomoć Marka Šapine. Marko je prošle godine sudjelovao u finalu državnog prvenstva u kombinaciji deset plesova, a iza njega je čitavo desetljeće aktivnog natjecateljskog staža u latino-američkim i standardnim plesovima te osam godina rekreativnog bavljenja hip hop-om.

Ples sa zvijezdama: tko se ludo zabavlja, tko se vidi u finalu, a tko se boji treme još?

Plesni koreograf, instruktor i učitelj sportskog i rekreativnog plesa Damir Horvatinčić postaje instruktor i Josipi Pavičić Bernardini. Damir je aktivan plesač više od 20 godina, a državni je prvak Hrvatske u latinoameričkim plesovima, pobjednik kupova te finalist mnogih inozemnih i domaćih natjecanja.

On za sebe kaže da "piše, pleše i putuje," ali s Viktorijom Đonlić Rađom samo će zaplesati. Marko Mrkić, putniki putopisni bloger, najprije je bio plesač i natjecatelj na brojnim državnim prvenstvima, gdje je između ostalog osvojio treće mjesto u kombinaciji 10 plesova. Putopisi i upoznavanje različitih kultura zasigurno mu je pomoglo u boljem upoznavanju plesova,

Mario Ožbolt koji iza sebe ima niz plesnih dostignuća pa je tako tri godine za redom državni prvak u kombinaciji standardnih i latino američkih plesova. Njegova je plesna partnerica Ana Vučak Veljača. Mario često nastupa i na raznim humanitarnim događanjima te u televizijskim emisijama, pa su ga gledatelji mogli tako vidjeti i u showu ''Tvoje lice zvuči poznato''.

Marko Grubnić za plesnu partnericu ima Elu Vuković koja se 15 godina bavi sportskim plesom. Bila je dva puta državna prvakinja u kombinaciji 10 plesova, tri puta državna prvakinja u standardnim plesovima, dva puta viceprvakinja u latinoameričkim plesovima. Ela je također redovna studentica diplomskog studija pedagogije te izvanredna studentica na Kineziološkom fakultetu, smjer ples.

Glumac Slavko Sobin plesove će učiti uz podršku Gabriele Pilić koja je završila stručni studij na Kineziološkom fakultetu. U razdoblju od 2006. do 2015. osvojila je ukupno 16 naslova prvaka Republike Hrvatske u najvažnijoj kategoriji odraslih u latinsko-američkim, standardnim i kombinaciji deset plesova u paru s Ištvanom Vargom te par naslova u mlađim kategorijama.

Plesna partnerica Ivana Šarića je Paula Jeričević koja osim što se profesionalno bavi plesom već 18 godina, studira na Filozofskom fakultetu turkologiju i francuski jezik. Čak jedanaest puta bila je državna prvakinja, jednom srebrna i tri puta brončana. Kao državna prvakinja i član reprezentacije godinama je predstavljala Hrvatsku na europskim i svjetskim prvenstvima.

11 zvijezda u rukama vrhunskih profesionalnih plesača uskoro u hit showu "Ples sa zvijezdama"

Kako su znanje i iskustvo prenijeli na zvijezde vidjet ćemo već ove nedjelje na programu Nove TV u ''Plesu sa zvijezdama'' – showu koji će uz vrhunski ples i jako dobru glazbu zabaviti cijelu obitelj.

Show 'Ples sa zvijezdama' ne propustite nedjeljom na Novoj TV, a propuštenu epizodu pogledajte besplatno na novatv.hr

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju