Mišljenja o neuobičajenom izboru zanimanja podjeljenja su, ali ona negativna nisu ga spriječila da ostvari pun potencijal.

Svakodnevno objavljuje fotografije i snimke na kojima podučava najnovijim trendovima u šminkanju. Taj samouki vizažist je postao najpopularniji make up artist u regiji. Samouki vizažist počeo se ovime baviti prije tri godine i od tada raste broj žena koje žele da ih baš on šminka za maturu, vjenčanje ili večernji izlazak. A raste i broj pratitelja na njegovim društvenim mrežama. Na svom Youtube kanalu ima više od 17 000 pratitelja, a na Instagramu više od 18 000!

Mišljenja o njegovom neuobičajenom izboru zanimanja podjeljenja su, ali ona negativna nisu ga spriječila da ostvari pun potencijal! Činjenica da se mladić šminka, iako to ne radi privatno, već isključivo za potrebe posla, izazvala je brojne reakcije, a kulminacija je bila video pun govora mržnje koji je snimio drugi poznati youtuber.

„Toliko nešto drugo probudi u meni, neku čudnu vrstu samopouzdanja, da se razuimjemo ja sam i privatno samopouzdan ali kad se našminkam, kad to sve uradim imam osjećaj da mogu pokoriti svijet“, kazao je Ajdin. Ali Ajdin ne radi to da bi pokorio svijet, već samo kako bi ga svijet primijetio, a on na svom neupitnom talentu - zaradio.

„Ovo je čisto poslovno i kao način slanja poruke mojim gledateljima, znači na socijalnim platformama. Ja ne izlazim našminkan u grad, ne radim u privatno vrijeme, najviše što ću ikada napraviti je možda popuniti obrve ili sakriti koju bubuljicu, to je sve. Dalje od toga ne napušta okvire socijalnih medija“, objasnio je. Kaže kako nema ništa protiv drugih koji se šminkaju i privatno, ali on to ne radi jer mu nakon nekog vremena šminka počinje izazivati osip na licu.

Da ga zanimaju posve drugačije stvari od njegovih vršnjaka, pokazao je vrlo rano. Umjesto onog klasičnog interesa prema lopti koji se najčešće kod dječaka probudi još u djetinjstvu, njega su zanimali kistovi, maskara i puder.

Iako je imao i muških prijatelja, oduvijek je bio okružen djevojčicama. Jedna od njih je i Naida koja mu je ujedno i menadžerica te povremeni model.

Ajdinova obitelj brzo se pomirila s njegovim odabirom profesije. Nisu svi to objeručke prihvatili, ali mama kao mama – uvijek i u svemu je bila podrška. Prvi kozmetički set kupila mu je upravo ona. Jeftini kaže - da ne baca novac. Međutim, vrlo joj je brzo postalo jasno da Ajdinu šminkanje nije samo prolazni hir.

Ali razumijevanje nije pronalazio baš na svakom koraku. U Tuzli, gradu u kojem živi, komentara je bilo svakakih. Iako u grad ne ide našminkan, vrlo su ga brzo sustigle brojne etikete. Kako su rasli pretplatnici na njegov kanal, rastao je i broj onih kojima je smetao njegov izbor profesije.
Amir Hadžić, Youtuber s više od 200 tisuća pratitelja, snimio je video u kojemu je iznio što on misli o Ajdinovu poslu.

Ajdin na poruke mržnje ne odgovara, ali Amiru Hadžiću ipak je odlučio uputiti odgovor. „Smatram da je pogrešno učiti djecu da osuđuju diskriminiraju zbog toga što ti ili bilo tko tko ima utjecaj nad mladima smatra da je to univerzalna istina. Svatko od nas ima svoju istinu i svoj životni put u koji se nitko ne bi trebao uplitati i predstavljati prepreku“, dio je Ajdinova odgovora. Video pun govora mržnje je nakon ovog odgovora uklonjen.

 

Pred Ajdinovom vještinom konturiranja, izbora pudera, rumenila, ruža ili sjenila - posramile bi se i mnoge šminkerice. Da je umjetnik to je očigledno, a talent ionako ne pita kojeg si spola.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju