''Kuhanje mi je radost, hrana spaja ljude!''

Novi je dan potrage za sljedećim MasterChefom, nova audicija koja će otkriti nove talente za kuhinjskim štednjakom. Stručni žiri Stjepan Vukadin, Damir Tomljenović i Melkior Bašić probat će neka nova jela i pritom vještim i odabranim kandidatima podijeliti nove pregače.

Među njima će biti Nikola Kotur koji je po struci knjigovođa, a u slobodno vrijeme, osim što kuha, bavi se i folklorom. ''Volim kuhati za druge, ali najviše za sebe'', kazao je. S folklorom je obišao gotovo cijeli svijet te probao razna jela – meso krokodila, žabe, juhu od zmija, ali će se žiriju predstaviti s nečim drugim – svojim jelom od pačjih prsa.

Žiri će probati i jelo vozačice tramvaja Katice Bilić koja inače kuha za svoju obitelj. ''Jako sam uzbuđena, nisam spavala i imam laganu tremu. Nadam se da će moje jelo oduševiti žiri. Trudit ću se da zadovolji njihova nepca'', rekla je ona prije odlaska pred Stjepana, Damira i Melkiora. Na MasterChef ju je prijavila kćer jer smatra da njezina mama kuha izvanredno. Katica će žiri pokušati osvojiti brancinom na palenti i blanširanom tikvicom. ''Plan mi je dobiti MasterChef pregaču'', kaže ona.

Jedan od najmlađih natjecatelja, Karlo Lenkić iz Zadra, radi kao ispomoć u kuhinji u jednom hotelu, a želja mu je biti kuhar. ''Jako sam uzbuđen i dolazak na audiciju mi jako puno znači'' , otkriva Karlo te dodaje da se u budućnosti vidi samo u kuhinji, što god da se dogodi. U pokušaju da dobije pregaču, pripremit će jelo za koje mu je inspiracija jedno od jela koje smo gledali u prošloj sezoni, a napravila ga je tada finalistica Gordana Milaković.

U MasterChef ove sezone dolazi i jedna Tajlanđanka s hrvatskom adresom. Wannapa Ponyon pripremit će tradicionalno tajlandsko jelo kojim želi predstaviti svoju zemlju. ''Nedostaje mi dom, ali ovo je moj novi dom'', kaže Wannapa. ''Kuhanje mi je radost, hrana spaja ljude. Kada imate dobru hranu, imate dobar život'', smatra ona.

U trećoj audicijskoj emisiji vidjet ćemo i povratnika u MasterChef Vinka Faina iz Zadra, koji će svojim jelom doći tražiti novu priliku u showu, no hoće li mu to poći za rukom otkrit ćemo uskoro. ''Mislim da će žiri od mene očekivati više, a ja sam odlučio spojiti namirnice koje možda nisu spojive – gljive i školjke. Mislim da sam bolji nego prošle godine'', istaknuo je.

Margarita Brkić radi u Njemačkoj kao medicinska sestra, ali bi se voljela vratiti u Hrvatsku, stoga će svoj poticaj za povratak doći potražiti u MasterChefu. ''Tu sam da promijenim svoju struku, da budem kuharica, a ne više medicinska sestra'', kaže Margarita koja je prvi ručak skuhala kada je imala samo sedam godina.

Upoznat ćemo i mladog Josipa Grabereca koji u MasterChef dolazi u pratnji svoje majke te će za žiri pripremiti desert. Po zanimanju je agronom i na svom OPG-u sadi jagode. ''Dok sadim bilje osjećam se najbolje na svijetu. To me smiruje i daje mi energiju'', rekao je. No hoće li njegova slastica biti dovoljno dobra da mu priskrbi bijelu MasterChef pregaču, ne propustite saznati u trećoj audicijskoj emisiji.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju