Svečanim otvorenjem posebnih „plavih polica“ u odabranim SPAR supermarketima i svim INTERSPAR hipermarketima započeo je veliki medijski projekt „Startaj Hrvatska“. Projekt su pokrenuli SPAR Hrvatska i NOVA TV.

 Mali hrvatski poduzetnici će putem jedinstvenog TV formata gledateljima NOVE TV ispričati svoju poduzetničku priču o proizvodima koji će se moći kupiti u SPAR trgovinama. Njihovi su proizvodi izloženi u posebnim „plavim policama“ u SPAR supermarketima i INTERSPAR hipermarketima na 51 lokaciji diljem Hrvatske. Za sudjelovanje u projektu prijavilo se više stotina malih poduzetnika, a gledatelji NOVE TV i kupci SPARA imaju priliku upoznati priče i proizvode osam najboljih kandidata.

 

Batela, Zorina mast, Superheraw, Shapello, Jaggety, Ghee, Spara i Špajz proizvodi su koji će putem ovog jedinstvenog projeka pokušati doći do povjerenja kupaca SPAR-a.

Diana Prpić iz Karlovca sa svojim BIO slatkim namazom od batata ''Batela'' kaže da uživanje u slatkom nikad nije bilo 'bezgrešnije'. Tijana Božović Galjanić poručuje iz Opatije da su njene Superheraw organske, vege pločice namijenjene svim superherojima i onima koji će se tako osjećati nakon što konzumiraju ovaj ukusan i hranjiv proizvod. Iz Klisa dolaze Ivana Perić i Deana Miletić, koje će ljubitelje finih kolača sigurno osvojiti svojim Spara trajnim kolačem s domaćim maslinovim uljem i ručno sjeckanim suhim voćem i orašastim plodovima.

Mirise bakine kuhinje donijet će Martina Završki iz Darde, sa svojim svježe pripremljenim Špajz juhicama, koje jednostavno 'vraćaju u život'. Tu je također i začin naših baka koji se krije pod brendom Jaggety Zagrepčanke Jasne Karavanić, spravljen isključivo od domaćeg, zdravog povrća koji se minimalno prerađuje kako bi se zadržala sva nutritivna svojstva i okusi.

Berna Storjak i njezin sin Donat Rupčić iz Zagreba pod nazivom Ghee izrađuju ukusan pročišćeni maslac u kojemu je sačuvano samo ono najbolje od mlijeka, njegova sama esencija. Pogodan je za sve one koji su alergični na mliječne proizvode ili osjetljivi na gluten.

Na plavoj polici SPAR trgovina, kupci će moći pronaći i Zorinu mast iz domaće, tradicionalne proizvodnje Gorana Čipčića iz Dugopolja koja se pokazala uspješnom u tretiranju nadražene kože. Kućni ljubimci, ali i njihovi vlasnici, napokon će moći uživati u blagodatima potpuno prirodne kozmetike za dlakave ljubimce, Shapello, koju je osmislila Mary Novosel iz Kloštar Ivanića.

Ovih osam poduzetnika i osam proizvoda putem projekta „Startaj Hrvatska“ dobilo je jedinstvenu priliku plasirati svoje proizvode na hrvatsko tržište, a samo jedan od njih postat će HIT proizvod 2020., o čemu će u konačnici odlučiti Sparovi kupci koji kupnjom proizvoda mogu podržati svoj omiljeni proizvod.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju