Za ulogu Kserksa ovaj naočiti glumac prolazio je torturu od šest sati šminkanja svaki dan!

Novo poglavlje epske sage i nastavak blockbustera '300' prati grčkog ratnika Temistokla (Sullivan Stapleton), koji pokušava ujediniti Grčku i vodi napad koji će promijeniti tijek rata. Temisoklo se bori protiv masovne invazije perzijskih sila pod vodstvom podmuklog Kserksa (Rodrigo Santoro) i zavodljive Artemizije (Eva Green), osvetoljubive narednice perzijske mornarice. Iako je njegova vojska mnogo manja, Temisoklo je spreman staviti sve na kocku zbog plana koji bi mogao zapečatiti sudbinu Grčke i budućnost demokracije



Eva Green jedina je glumica uzeta u obzir za ulogu Artemizije. Srećom za stvaratelje filma, pristala je. Naime, za ovu ulogu drugi izbor nije postojao. Green je u jednom intrevjuu otkrila kako je prošla izrazito tešku pripremu za snimanje. 'Trenirala sam četiri sata dnevno sa grupom kaskadera tri mjeseca prije početka filma. Nastavila sam s treningom i za vrijeme snimanja. To je bilo izrazito oslobađajuće i osnažujuće iskustvo. Artemizija je najjači, najokrutniji i najhrabriji lik kojeg sam ikad igrala'.

Inače, Green je prirodna plavuša. Kosu je obojala kad joj je bilo samo 14 godina. Već je tada smatrala kako joj crna kosa bolje pristaje. Nikada nije nosila prirodnu boju izuzev glumačkih uloga. Ova glumica, osim po prepoznatljivim svijetlim očima i tamnoj kosi, poznata je i po ulozi bond djevojke uz Daniela Craiga u nastavku Casino Royale. No, iako mlada glumica dobije gotovo svaku ulogu koju zaželi, malo je poznato kako njeni fanovi već godinama priželjkuju njeno pojavljivanje u svjetski popularnoj seriji 'Igra prijestolja'. Fanovi serije ali i istoimenog nastavka književnog serijala imaju čitave rasprave na forumima koji bi lik ova ljepotica trebala igrati kad bi se njih pitalo.

Jedna glumica ovog filma koja zaista i jest zvijezda spomenute serije je Lana Headey. Glumica je svoje scene u filmu snimila za rekordnih deset dana.



'300: Uspon carstva' se zapravo vremenski isprepliće s prvim nastavkom '300'. Tako se većina likova iz ranijeg filma ponavlja. Jedan od njih je Rodrigo Santoro koji igra perzijskog vladara. Glumac je svakodnevno bio šminkan čak šest sati. No, čak i nakon što je šminkanje završeno, glumac se nije smio pretjerano micati kako ne bi slomio nakit koji je na njega postavljen. Kako bi si skratio vrijeme čekanja, Santoro je provodio vrijeme čitajući o Herodu. To mu je, kaže, pomagalo da se uživi u lik.

No, ne biste vjerovali, ovaj glumac je u stvarnom životu izrazito naočit muškarac. Srca publike osvojio je pojavljivanjem u filmu 'Zapravo ljubav' u ulozi Karla - nesuđene ljubavi Sarah koja se u svog uredskog kolegu jako zaljubila.
 

 

A post shared by Rodrigo Santoro (@rodrigosantoro) on


Jedini glumac koji se nije ponovno pojavio jest Gerard Butler. Škotski glumac ulogu kralja Leonidasa je odbio rekavši kako uloga baš i 'nije njegov stil'. 

Film '300: Uspon carstva' ne propustite pogledati u nedjelju u večernjem terminu na Novoj TV!

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju