Pogledajte što vas očekuje u večerašnjoj epizodi

Iznenađujuće pravilo koje je na posljednjem Plemenskom vijeću u „Survivoru“ uvedeno zbog neuravnoteženog broja muškaraca i žena u plavom timu natjeralo je kandidate da promijene svoju taktiku oko glasavanja jer su ovoga puta mogli nominirati samo žene. Iako se prije početka Plemenskog vijeća činilo da će najviše glasova dobiti Goran ili Tomislav, zbog strategije koju su još na prethodnim nominacijama najavili članovi plavog tima, novo pravilo uvelike je promijenilo očekivani tijek događaja, pa je prvi ovotjedni duelist postala Ivana. Novo pravilo pokazalo je da se u natjecanju sve može promijeniti u sekundi, pa tako i strategija koju su si pojedini kandidati unaprijed zacrtali.

Potaknut neočekivanim ishodom nominacija, Tomislav će kalkulirati sve moguće kombinacije koje se mogu dogoditi nakon drugog ovotjednog izazova za imunitet koji je tek pred njima. „Ja ću mijenjati spol samo da me ne nominirate jer vidim da vi muškarce mrzite, ovo je feminizam na djelu u našem plemenu“, našalit će se Tomislav u razgovoru s Nikom i Nevenom, aludirajući na pojedince koji unutar tima ne žele nominirati žene.

„Ishod zadnjeg Plemenskog vijeća nije bio očekivan i poremetio je naše neke planove i sad to totalno mijenja situaciju, s time da nam je sad u interesu da pobijedimo ovu drugu borbu. Druga situacija je da mi izgubimo drugu borbu za Plemenski imunitet i nominira se druga ženska osoba iz našeg plemena, ali Ivana mora pobijediti. Jer ako Ivana ne pobijedi, onda je tek gotovo jer je ona praktički bila na našoj strani“, poručit će Tomislav, zaključujući da Ivana mora pobijediti u duelu, bez obzira na to hoće li njezin protivnik biti iz suprotnog ili iz njihovog tima, jer je ona jedna od rijetkih kandidatkinja koja na prošlotjednim nominacijama nije glasala za Gorana.

U crvenom timu kandidati se neće toliko baviti kalkulacijama i potencijalnim ishodima novog izazova, koliko statistikama unutar tima. Upravo su statistički podaci uspjeha ili neuspjeha u izazovima bili jedan od glavnih razloga zbog kojih se u crvenom timu pobunila Nađa, kandidatkinja koju uporno nominiraju s objašnjenjem da je najlošija u igrama, iako statistika kaže da njezin suigrač Stevan ima jednak broj uspjeha. No Stevanovo se ime, za razliku od Nađinog, ne izgovara na nominacijama, a on će podijeliti svoje mišljenje o tome koliko ga definiraju statistički podaci u „Survivoru“. „Smatram da ovdje ništa ne znači ako smo primjerice profesionalni sportaši, jesmo li kuharice, konobari, frizeri ili što god jer je sam koncept igara koje mi prolazimo prilagođen za određeni tip ljudi“, reći će Stevan te dodati: „Sigurno sebe neću definirati po tome koliko sam uspješan u igrama „Survivora“, već po tome kakav sam čovjek ispao i kakve sam međuljudske odnose sklopio za vrijeme trajanja showa“.

Hoće li statistički podaci o uspjehu kandidata utjecati na buduće odluke tijekom nominacija doznat će se uskoro. No prije nominacija, u večerašnjoj epizodi slijedi drugi ovotjedni izazov za plemenski imunitet koji će pokazati koji će se tim spasiti, a koji će se naći u neslavnoj poziciji da njegovi članovi međusobno glasuju za onoga koji najmanje zaslužuje biti dio tima.

Emisiju "Survivor" pratite od ponedjeljka do petka na Novoj TV. Propuštene epizode pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju