Zavirite u dva naizgled različita svijeta u kojima ništa nije tako jednostavno da bi bilo samo crno ili bijelo...

'Crno ili bijelo' je priča o djedu (Kevin Costner) koji se nađe u situaciji gdje mora skrbiti o svojoj voljenoj unuci. Kada njezina baka s očeve strane (Octavia Spencer) uz pomoć svojega brata zatraži skrbništvo nad njome, djevojčica je rastrgana između dvije obitelji koje je vole bezuvjetno. Uz najbolje namjere, obje se obitelji bore za ono što smatraju pravednim i uskoro su prisiljeni suočiti se sa svojim stvarnim osjećajima i stavovima o rasi, opraštanju i razumijevanju. Film se temelji na istinitim događajima i prikazuje dva naizgled različita svijeta u kojima nije sve crno i bijelo.

Utemeljena na istinitim događajima, 'Crno ili bijelo' je drama s oskarovcima Kevinom Costnerom i Octaviom Spencer u glavnim ulogama. Dirljiva priča o udovcu kojem nakon suprugine smrti na brizi ostaje njihova unuka ganut će mnoge, a sam film je posvećen J. J. Harrisu koji je bio Kevinov prvi talent menadžer i blizak prijatelj.Kevin Costner, otprije poznat po tome da često producira vlastite filmove, financirao je ovaj film zbog dirljivog scenarija Mikea Bindera zbog želje da na male ekrane prenese dirljivu obiteljsku priču i među gledateljima u SAD-u dodatno potakne razgovore o rasi.

No ovo nije prva suradnja uglednog scenarista i glumca. Naime, 'Crno ili bijelo' je ujedno drugi film Mikea Bindera sa Kevinom Costnerom u glavnoj ulozi. Zanimljivo je da u oba filma Kevin utjelovljuje lik alkoholičara, dok mu se u prvom filmu, 'Druga strana bijesa', i sam Binder pridružio kao glumački kolega. Također, nakon filma 'Nedodirljivi', ovo je i druga uloga u kojoj Kevin glumi lika po imenu Elliot.

Predvođen zvjezdanom glumačkom ekipom, film pruža pogled na dva naizgled različita svijeta u kojima ništa nije tako jednostavno da bi bilo samo crno ili bijelo. To savršeno prikazuju Kevin Costner i Octavia Spencer, oboje poznati i kao dobitnici nagrade Oscar za svoj doprinos u filmskoj industriji. Kevin Costner je tako ponosni vlasnik čak dvaju Oscara, u kategoriji za najbolji film i najboljeg redatelja, za film 'Ples s vukovima', dok je Octavia Spencer dobitnica Oscara za najbolju sporednu glumicu u filmu 'Tajni život kućnih pomoćnica'. Svoju izvrsnost su pokazali i u ovom filmu, a kako izgleda kombinacija dvaju Oscarom nagrađenih glumaca, prosudite sami. 

Film 'Crno ili bijelo' ne propustite pogledati u petak u večernjem terminu na Novoj TV!

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju