Uzbuđenje, oduševljenje, suze i smijeh najbolja su pozivnica za spektakl s najviše talenta!

Najpopularniji talent show na svijetu na Novu TV stiže u svojoj petoj sezoni. Nakon uspješnih proteklih sezona, ovogodišnji Supertalent donosi nove i neke nikad viđene talente. Pjevači, glazbenici, plesači, iluzionisti, kao i brojni drugi talenti, borit će se za laskavu titulu petog hrvatskog supertalenta, a prolaz u daljnje natjecanje ovisit će o stručnom žiriju kojega čine Davor Bilman, Maja Šuput, Janko Popović Volarić i Martina Tomčić.

U prvih nekoliko emisija Supertalenta vidjet ćemo kako je izgledalo prvo predstavljanje raznolikih talenta ispred žirija. Četveročlani žiri na audicijama je svakoj točki, uz kratki komentar nastupa, dodijelio jednu od dvije ocjene: DA ili NE. Sve točke koje su od sva četiri člana žirija dobile ocjenu DA, kao i točke koje su od bilo koja tri člana žirija dobile ocjenu DA i jednog (preostalog) člana žirija ocjenu NE, prošle su u sljedeći krug natjecanja. Kao i prošle sezone, i ove godine petero kandidata koji svojim talentom naprosto 'izuju žiri iz cipela', osigurat će si zlatnu ulaznicu.


 

Stiskom žirija te voditelja na zlatni gumb, automatski se aktivira zlatna ulaznica, koja znači da je odabrani kandidat u potpunosti siguran i gledamo ga u polufinalu showa. Bit će zanimljivo vidjeti tko je sve odmah na prvu oduševio žiri i voditelje i koga ćemo gledati u emisijama uživo.

Nakon audicija, sljedeći krug natjecanja je Finalna odluka o polufinalistima. Žiri, u skladu s pravilima formata, donosi potom odluku kojih će 60 točaka postati polufinalisti. Pri tome je važno naglasiti da žiri pri toj odluci glasa na demokratski način te vodi računa o tome da u polufinalu budu zastupljeni svi tipovi točaka, iz raznih kategorija.

Nakon audicijskih emisija, u svakoj polufinalnoj emisiji uživo, gledat ćemo 10 točaka, izabranih tijekom audicije i potvrđenih u finalnoj odluci žirija. Dvanaest točaka koje će se tijekom polufinalnih emisija izboriti za prolazak dalje, u superfinalu će se boriti za pobjedu i osvajanje vrijedne novčane nagrade i prestižne titule 5. hrvatskog supertalenta.


O SHOWU SUPERTALENT:
Licencni show naziva 'Got talent', jedan je od svjetski najpopularnijih TV formata, autora Simona Cowella i Kena Warwicka. Preko 500 milijuna gledatelja uživalo je u Supertalent formatu diljem svijeta, od prvog emitiranja 'Britain’s Got Talent' 2006. godine, do danas. Supertalent je nagrađivani globalni hit koji ruši rekorde gledanosti u cijelom svijetu. Postao je jedan od najuspješnijih brendova na svijetu i još raste. 'Got Talent' format emitira se u više od 50 zemalja u svijetu, a broj i dalje raste. Show predstavlja plesače, pjevače, komičare, mađioničare, iluzioniste i druge zanimljive talentirane izvođače svih uzrasta. Gdje god je show prikazan, osvaja srca gledatelja. 2014. godine, show je ušao i u Guinnessovu knjigu rekorda kao najuspješniji talent show na svijetu.
Ovaj iznimno atraktivni i zabavni show se od prve do zadnje emisije odvija pred publikom i za publiku.

VODITELJI:

IGOR MEŠIN
Igor je kazališni, filmski i televizijski glumac te voditelj. Publika ga je zavoljela u brojnim televizijskim serijama poput Naše male klinike i Bračne vode. Bio je voditelj showa Nove TV Ne zaboravi stihove, te zajedno s Reneom Bitorajcem i voditelj showa Tvoje lice zvuči poznato. Gledali smo ga i kao voditelja popularnog showa MasterChef, te kao sudionika showa Celebrity MasterChef.
Nakon što je diplomirao na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu Igor ulazi u stalni angažman varaždinskog HNK, da bi 1994. ušao u angažman zagrebačkog kazališta Komedija gdje glumi mnoge glavne uloge.

Na filmu je Igor utjelovio uloge u sljedećim filmskim naslovima: Svaki put kad se rastajemo, Šuma Striborova, Dok nitko ne gleda, Rusko meso, Nebo – sateliti, Prepoznavanje, Tri muškarca Melite Žganjer, Crna kronika ili Dan žena, Vrijeme za…, Bogorodica, Zlatne godine, Holding.
Osim na televiziji, kazalištu i na filmu Igor je radio i brojne radio drame i radio igre za djecu te snimio mnoge reklamne spotove.


RENE BITORAJAC
Rene Bitorajac je kazališni, filmski i televizijski glumac te voditelj. Sa samo sedam godina upisao je Dramski studio Zagrebačkog kazališta mladih u kojem ostaje punih 12 godina. U tom razdoblju je napravio prve kazališne korake te odigrao brojne uloge, kako u amaterskim tako i u profesionalnim predstavama. Prvi puta se u ulozi voditelja našao sa 12 godina, na otvaranju Dječjeg festivala u Šibeniku 1984. godine. Nakon toga ga očekuju dvije godine vođenja emisije “Iz svijeta crtića”. Godine 1983. i 1984. igra u predstavama “Pustinja” i “Zlatni mladić” Hrvatskog narodnog kazališta, dok se kao 14-godišnjak 1986. godine u Gavelli okušao ulogom u predstavi “Richard III”.. Dugogodišnju želju upisa na Akademiju dramske umjetnosti u Zagrebu, ostvaruje iz prvog pokušaja na drugom roku prijemnog ispita 1990. godine. Na drugoj godini studija, 1992. igra u predstavi “Zagreb Cabaret”, te snima film “Vrijeme za”. Godine 1993. postaje stipendist «DK Gavella», dok je od 1994. do 1996. godine stipendist ZKM-a. Nakon završetka studija, 1996. postaje član ansambla “SK Kerempuh” u kojem ostaje 7 godina.

Kao profesionalac do sada je igrao u 20-tak filmova od kojih valja izdvojiti film “Kako je počeo rat na mom otoku”, Oskarom nagrađeni BiH film “Ničija zemlja”, te najgledaniji slovenski film “Kajmak i marmelada”. Također je glumio i u 30-tak predstava u većini kazališta u Zagrebu.
Sudjeluje, te radi i kao voditelj u različitim televizijskim emisijama, piše scenarije i vodi veće i manje događaje, igra u televizijskim serijama, a iza sebe ima i sudjelovanje na 30-tak humanitarnih akcija po cijeloj Hrvatskoj. Više od pet godina samostalni je umjetnik.


ŽIRI:

MARTINA TOMČIĆ
Operni mezzosopran, diplomantica Univerziteta za glazbu u Grazu; 1995. pobjednica Međunarodnog pjevačkog natjecanja Ferruccio Tagliavini. Martina posjeduje bogato inozemno i domaće kako operno tako i koncertno iskustvo. Dobitnica je Nagrade hrvatskog glumišta za ulogu Carmen G. Bizeta. Projektom BelCante sa Sandrom Bagarić snima cross-over nosač zvuka Teatar marmelade. 2011. s kolegicom Ivanom Husar osniva Husar&Tomčić školu pjevanja u kojoj svakodnevno educira i mentorira iznimne pjevačke talente. Martina je bila članica žirija četvrte sezone Supertalenta te vokalna trenerica u sve četiri sezone popularnog showa 'Tvoje lice zvuči poznato'.

MAJA ŠUPUT
Pjevačica Maja Šuput još kao srednjoškolka, nakon trogodišnje škole latinoameričkih plesova i jazz dancea nastupala je kao plesna pratnja što je bilo vrijedno iskustvo u komuniciranju s publikom. Danas Maja samouvjereno vlada pozornicom i publikom pred kojom nastupa ne ostavljajući ih ravnodušnom jer uvijek daje svoj maksimum. Maja je svoju pjevačku karijeru započela 1998. god. a njen prvi javni nastup bio je na Dori 1999. godine s pjesmom „Uzalud“. Prvi album JOY izdaje u veljači 1999. godine. Gotovo da i ne postoji mjesto u kojem Maja nije nastupala, a njena energija, ambicioznost i profesionalizam pretendiraju na još višu razinu vjernosti svojoj publici. Zadnjih nekoliko godina Maja je najtraženiji izvođač za razne nastupe, što je dokaz njezine dugogodišnje kvalitete, profesionalnosti, zabavljačke i plesne sposobnosti u kojoj uživa publika svih generacija.

DAVOR BILMAN
Poslovni savjetnik i poznat plesač kojeg je publika upoznala kroz brojna televizijska natjecanja. Plesom se počeo baviti s četrnaest godina, a do danas je postao pravi profesionalac u različitim stilovima kao što su standardni ples, latino, salsa, bachata i brojni drugi plesovi.
Davor je završio jEkonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, a nakon toga poslijediplomski studij Poslovnog marketinga pri istom fakultetu. Održava radionice iz područja marketinga, prodaje, komunikacije, timskog rada, poslovnog pregovaranja i coachinga.
Uz ovu impozantnu profesionalnu karijeru Davor Bilman svoju ljubav prema plesu pretvorio je u posao te je sa svojom plesnom, ali i životnom partnericom otvorio plesnu školu. Obzirom da su oboje profesionalni plesači svoje su znanje i rad željeli prenijeti na sve zainteresirane.

JANKO POPOVIĆ VOLARIĆ
Filmski, kazališni i televizijski glumac. Studij glume na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu upisao je 2004. godine, a od tada mu je karijera krenula uzlaznom putanjom.
Ovaj rođeni Zagrepčanin široj je publici poznat po brojnim ulogama u televizijskim serijama, a domaća ga je publika pratila i u serijama Nove TV 'Kud puklo da puklo' te 'Najbolje godine'.
Janko se istaknuo i na kazališnim daskama. Bio je član mnogih kazališta kao što su HNK Varaždin, HNK Šibenik i Glumačka družina Histrioni. Jednako velike uspjehe bilježi i nastupajući na filmu. Njegova prva uloga na filmskom platnu bila je 2006. godine za film U tišini, a kasnije je to bilo za filmove Noćna vožnja iz 2007. godine, Majka asfalta iz 2010. i Duga iz iste godine.


 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju