Mel Gibson u ulozi oca koji će učiniti sve kako bi zaštitio kćer od opasne kriminalne organizacije.

Nakon što joj dečko, kralj narko kartela, smjesti krađu prljavog novca, 17-godišnja Lydia (Erin Moriarty) mora bježati kako bi se spasila. Jedini saveznik joj je otac, koji ni sam nije dobar uzor maloljetnoj kćeri.

John Link (Mel Gibson) je oduvijek smatrao kako nije dobar otac, a i sam ima kriminalnu pozadinu. Nakon što mu se napokon ukazala prilika za iskupljenjem, čini sve kako bi zaštitio svoju djevojčicu i učinio ispravnu stvar.

U razdoblju kada je radnja akcijskog filma još bila u pripremi i razradi, glumac Sylvester Stallone je namjeravao biti direktor, ali i glavni glumac filma. Posebno ga je zainteresiraka činjenica da je film prerada istoimenog romana autora Petera Craiga.

Film 'Zaštitnik' ima mnogo poveznica s prošlim ulogama Mel Gibsona. John Link, kojeg u filmu 'Zaštitnik' utjelovljuje Mel Gibson, živi u pokretnoj kući, odnosno prikolici. Isti slučaj je i u poznatoj seriji akcijskih filmova u kojoj glavnu ulogu također igra Mel Gibson: 'Smrtonosno oružje'.

Akcijski film 'Zaštitnik' je drugi film u kojem Mel Gibson ima ulogu zaštitnika člana obitelji. Prvi je 'Pobješnjeli Max'. Zanimljiva činjenica je kako oba filma traju točno 88 minuta.

Poveznica filmova 'Zaštitnik' i 'Kum' je u glavnom negativcu, odnosno šefu organizacije kriminalne bande. Naime, oba šefa kriminalne bande imaju nadimak El padrino, odnosno Kum.

Napeti akcijski film 'Zaštitnik' ne propustite pogledati u ponedjeljak u večernjem terminu, na Novoj TV.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju