Još nas samo malo vremena dijeli do početka MasterChefa, jednog od najpoznatijih natjecateljskih zabavnih formata u Hrvatskoj i svijetu, a na današnjem predstavljanju u RougeMarin Parku produkcija i žiri showa otkrili su nešto više o tome što nas sve očekuje.

 Kako je MasterChef natjecateljskog karaktera i sami uzvanici eventa imali su priliku osjetiti djelić te atmosfere sa seta te okušati se u izazovima, testirati svoja osjetila prepoznavajući razne vrste začina i umaka. Različiti izazovi očekuju i kandidate koje će kroz MasterChef avanturu predvoditi tri vrhunska chefa, Melkior Bašić, Damir Tomljanović i Stjepan Vukadin.

Na audicijama popularnog MasterChefa prisustvovalo je stotinjak kandidata od dvije tisuće prijavljenih, a kako su se snašli i tko će dobiti priliku za novi krug natjecanja, saznat ćemo već kroz prvih nekoliko uzbudljivih i napetih audicijskih emisija. U MasterChef su se prijavili zaljubljenici u kuhanje različitih dobnih skupina, od 18 do 58 godina, te različitih zanimanja – tako su kuhače voljni se primiti učitelji, ekonomisti, dizajneri, medicinski djelatnici, studenti, poduzetnici, manageri i mnogi drugi.

Nakon prvih audicijskih izazova samo 60 kandidata će dobiti priliku kuhati i natjecati se u sljedećem krugu natjecanja. Oni će pak u grupama po 10 kandidata kuhati jela prema zadanim namirnicama u zadanom vremenu. Najbolji će dobiti pregaču, ali i priliku odabrati u čijem timu od tri člana žirija žele biti. Svaki član žirija može u svom timu imati po sedam kandidata, te će u ovom jako uzbudljivom krugu natjecanja samo 21 natjecatelj biti odabran za daljnje natjecanje i posljednje eliminacije prije ulaska u MasterChef kuhinju.
Vrući studio MasterChefa će se svakako dodatno ugrijati kada će top 21 natjecatelj stati uz bok svog odabranog člana žirija i raditi repliku jela, i to slijedeći svaki korak u pripremi jela do serviranja na tanjur. Koje dvoje će se tada zauvijek morati oprostiti s MasterChefom, saznat ćemo nakon napetih eliminacija. Veliko natjecanje nastavit će se potom samo za TOP 19 kandidata koji će dobiti jedinstvenu priliku ući u MasterChef kuhinju, ali i MasterChef vilu u kojoj će zajedno živjeti sve do trenutka kada njihova MasterChef avantura ne završi.
Kutija iznenađenja, Stres test, Gastrodueli na atraktivnim lokacijama, gosti kuhari i razni drugi izazovi čekaju MasterChef natjecatelje koji će morati pokazati svoju snalažljivost, kreativnost, brzinu, ali i znanje i spretnost kako bi napredovali u natjecanju u kojem je potrebno i zadovoljiti nepca i zahtjevne kriterije tročlanog žirija, vrhunskih chefova.

Kroz ukupno šezdeset epizoda MasterChefa upoznat ćemo različite karaktere, životne priče, brojne talente i vještine kandidata koji će zajedno prolaziti kroz napeto razdoblje natjecanja koje će trajati sve do velikog finala kada ćemo dobiti pobjednika sezone. Produkcija ovog svjetski poznatog i iznimno popularnog formata najavljuje uzbudljivu, napetu sezonu MasterChefa prepuno emocija, show u kojem rastu apetiti, ali i adrenalin, kako natjecateljima, tako i gledateljima ispred ekrana.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju