Fantastična priča o turbulentnoj povijesti Turske

Na Novoj TV uskoro počinje nova turska serija "Sto godina čuda" koja gledatelje vodi kroz povijest Turske, počevši od bitke kod Sakaryje do suvremenih vremena. A kako biste što bolje razumjeli radnju serije, upoznajte likove koji će vas voditi kroz ovu nevjerojatno priču! 

ALI TAHIR / EŞREF / KEMAL (Birkan Sokullu)

Rođen 1893. godine u Solunu, Ali Tahir je bio hrabar vojnik koji je nakon što je ranjen u bitki kod Sakaryje proglašen mrtvim, ali je čudesnim događajem vraćen u život. Nakon toga, Ali Tahir nikada nije stario. Sada ima 130 godina, ali izgleda isto kako je izgledao u vrijeme bitke kod Sakaryje. 2023. godine identificira se kao Kemal. Smiren je, razborit i zreo čovjek. S godinama iskustva, postao je odličan u čitanju ljudi. 

HARIKA (Ebru Sahin)

Harika je diplomirala pravo, ali umjesto da postane odvjetnica, želi postati spisateljica romana. Ona je vesela, optimistična, dobra, iskrena i hrabra mlada žena. Podigle su je njena tetka Süreyya i sestra. Žive u konaku s ostalim članovima obitelji. Zaručena je s Cemom, kojeg poznaje od srednje škole. 

SÜREYYA (Zerrin Tekindor)

Tetka Harike, koja ju je odgojila. Unatoč velikoj boli u srcu, Süreyya je puna života i moderna žena. Žive u konaku koji je ostao od bivšeg supruga s velikom obitelji od osam žena. Süreyya je posvetila svoj život da odgoji svoje mlade nećakinje kao slobodne i snažne žene. 

TURGUT (Necip Memili)

Kemalova desna ruka, Turgut ga poznaje od djetinjstva. Inteligentan, duhovit, hrabar i ljubazan, Turgut je jedina osoba na koju se Kemal može osloniti bez razmišljanja. Osim obnove zgrada, vodi i restoran koji je naslijedio od svog oca.

SACIDE (Aysegül Cengiz) 

Sestra Süreyye. Vrlo je vješta u kućanskim poslovima i kuhinji. Štedljiva do mjere pohlepe. Sacide je puno više tradicionalna od Süreyye, zbog čega često dolazi do sukoba između njih.  

AYSEL (Gözde Seda Altuner)

Majka Miraya i Seray, snaha u konaku. Nakon smrti supruga, preselila se u konak sa svojim blizankama. Aysel je žena koja je sklona luksuzu i udobnosti, te često dolazi u sukob sa Süreyyom zbog njezine opuštenosti. Nema dlake na jeziku i prema svojim kćerima se odnosi više kao prijateljica nego kao majka.

Seriju "Sto godina čuda" pratite uskoro na Novoj TV!

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju