Avanturi se pridružuju zavodljiva vampirica i ruski agenti.

Nakon što Flynnu Carsenu (Noah Wyle) posao Knjižničara postane prestresan, odluči otići na odmor u New Orleans. Prve noći u New Orleansu posjeti noćni klub gdje upozna Simone Renoir (Stana Katic), djevojku svojih snova, koja pjeva zavodljivu pjesmu.

Nakon pjesme, Flynn pokuša razgovarati s pjevačicom, ali ona ga uputi u drevnu crkvu gdje mu otkrije kako ona zna da je on Knjižničar te da je on jedini koji može zaštititi Judin kalež.

Pomoću Judina kaleža, koji je sastavljen od 30 srebrnjaka koje je Juda dobio za izdaju Isusa, pojedinci žele u život vratiti Vlada Draculu i uspostaviti vladavinu zla na svijetu. Tu na scenu stupa Flynn koji će opet rješiti zavrzlamu koja bi mogla poremetiti svjetski poredak.

Knjižničar 3: Prokletstvo Judina kaleža je treći nastavak sage o Knjižničaru. Prvi je Knjižničar: Potraga za oštricom, a drugi Knjižničar: Potraga za blagom kralja Solomona. Sva tri nastavka filma sadržavaju elemente fantastike i mitska čudovišta.

Film sadrži nekoliko povijesnih pogrešaka. Na primjer, na prsima grofa Dracule se može vidjeti veliko slovo 'V', početno slovo njegova imena Vlad. Međutim, u čiriličkom pismu, slovo 'V' se čita kao 'B', a slovo 'B' kao 'V'. Dakle, ispravno bi bilo da je na prsima vampira pisalo slovo 'B'.

U filmu je neispravno objašnjeno porijeklo imena Dracula. Navedeno je kako je ime dobio po prijevodu koji glasi 'Sin Zmaja' ili 'Sin Vraga'. Ispravna povijesna činjenica je kako je pravi grof Vlad Dracula ime dobio po ocu, koji je pripadao 'Redu zmaja' čija je uloga bila zaštiti kršćanstvo u Europi.

 

Uzbudljivi akcijski film 'Knjižničar 3: Prokletstvo Judina kaleža' ne propustite pogledati u subotu u večernjem terminu na Novoj TV. Više filmskih naslova potražite na novatv.hr.

 

 

 

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju