Tko će ga slušati, a kome to neće poći za rukom?

 Ovoga puta tim Stjepana Vukadina je taj koji kreće u izazov ”follow the chef”.
”Očekujem od vas da opravdate ono zbog čega ste ovdje i da date sve od sebe da uđete u top 21. Do sada ste na audicijama kuhali jela koja ste sami osmislili, a danas kuhate jelo koje sam ja osmislio. Sve što trebate napraviti je slijediti mene. Sve što ja radim, radite i vi. Ako kasnite, imat ćete manje vremena za završavanje”, objasnio im je Stjepan pravila izazova u kojem će jedan od osam članova njegova tim ispasti iz showa, dok će ostali dobiti priliku da uđu u MasterChef vilu i pridruže se članovima Melkiorovog tima koji su uspješno odradili izazov ”follow the chef”.

”Muči me hoću li stići sve odraditi. Moram se koncentrirati na koncentraciju”, rekla je Maja Jalšovec te dodala: ”Najveći stres mi stvara moj um. Poprilično sam nervozna”. Dinko Alešević ima jasan cilj, ali da bi do njega došao treba proći još podosta stepenica: ”Cilj mi je top deset”, kaže on.

Stjepanov tim morat će pripremiti riblje jelo, od romba. ”Iskoristiti ćemo ga u potpunosti”, kazao je Stjepan koji će kandidatima svoga tima pokazati više načina na koje se jedna riba može koristit i time postići potpunu iskoristivost jedne namirnice. Kandidati će vidjeti filetiranje romba, odvajanje kože od mesa, kako se radi temeljac koji će koristiti za kremu od cvjetače, kako se priprema crna riža u ribljem temeljcu. ”Hoću da shvatite koliko je riblji temeljac bitan u kuhinji”, kazao je.

”Stjepan kao mentor je iz mog pedagoškog gledišta odličan učitelj”, istaknula je Jelica Boto. Ovoga puta s galerije će sve promatrati chefovi Melkior Bašić i Damir Tomljanović. Pojedini kandidati prvi će se put susresti s rombom, a hoće li im to biti prepreka u prolasku u daljnje natjecanje vidjet ćemo uskoro.

Ne propustite još jednu eliminaciju za ulazak u MasterChef vilu večeras od 21.25 na Novoj TV!

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju