Nova sezona - uskoro na Novoj TV

 Ove jeseni se na Novu TV vraća popularni MasterChef – jedan od najuspješnijih svjetskih formata i prava televizijska poslastica koja mijenja živote. Emisija u kojoj kandidati pomiču svoje granice i gore od želje za učenjem i napredovanjem u kuhanju, dolazi u novom, još zabavnijem ruhu.

U žiriju MasterChefa gledat ćemo i u ovoj sezoni Stjepana Vukadina, Damira Tomljanovića i Melkiora Bašića. Svojim znanjem i iskustvom članovi žirija i moderatori novih 60 zabavnih emisija doprinijet će podizanju znanja o kulinarstvu, kako kod samih kandidata, tako i kod gledatelja. Žiri najavljuje teže i zahtjevnije izazove u nadolazećoj sezoni, tako da sudeći po tome, očekuje nas uzbudljivi i napeti novi nastavci.

Potraga za najboljim kuharom ili kuharicom je započela, a gledatelji će vrlo brzo imati priliku vidjeti tko je sve svoju strast prema kuhanju i gastronomiji odlučio pokazati ispred iskusnih profesionalaca, iskusnih chefova, ali i ispred televizijskih kamera.
Ljubav i strast prema kuhanju zajednička je poveznica svih kandidata koji su se prijavili u MasterChef. Kandidate očekuju brojni izazovi, a bit će dovedeni do krajnjih granica izdržljivosti. Ove sezone u show su se prijavili različiti profili ljudi, redom zaljubljenici u kuhanje, te raznih zanimanja – od ekonomista, knjigovođa, studenata, poduzetnika, glazbenika, trgovaca, građevinara, do profesora i umjetnika.

Tko se dobro pripremio za svoju prvu priliku, tko je radio na svojim tehnikama i tko razmišlja izvan okvira, saznat ćemo kroz šest audicijskih emisija u kojima ćemo vidjeti tko je sve dorastao ovom jedinstvenom izazovu i zaslužio prolaz dalje. Samo oni kojima je žiri dao prolaz i uručio bijelu MasterChef pregaču, dobit će priliku za opstanak u ovom jedinstvenom kulinarskom natjecanju.
Nakon prvih audicijskih izazova koje ćemo pratiti kroz šest emisija, samo pedesetak kandidata dobit će priliku kuhati u sljedećem krugu natjecanja. Oni koji su zaista sebe dali na tanjuru dobit će priliku odabrati u čijem timu od tri člana žirija žele biti. Svaki član žirija može u svom timu imati po osam kandidata, te će u ovom uzbudljivom krugu natjecanja samo 24 kandidata biti odabrano za daljnje natjecanje i posljednju eliminacijsku fazu prije ulaska u MasterChef kuhinju.
U posljednjem eliminacijskom izazovu ''Slijedi šefa'', timovi će dobiti priliku usvojiti nove vještine i znanja od svojih mentora, prateći svaki korak prema fazama pripreme autorskog jela mentora, a oni najmanje uspješni ulaze u eliminacije gdje će se borit za povratak u tim i time za ulazak u TOP 21 najboljih.
Najbolji od najboljih preselit će potom i u MasterChef vilu u kojoj će međusobno dijeliti svoja kulinarska iskustva, životne priče i pripremati se za sljedeći izazov, i to sve do trenutka dok njihova MasterChef avantura ne završi. Pobjednik ili pobjednica sezone osvojit će 200 tisuća kuna i titulu hrvatskog MasterChefa.

 

Kutija iznenađenja, test kreativnosti, eliminacijski stres test, izazovi za imunitet gastrodueli u timovima, gosti kuhari i razni drugi izazovi poput testova vještina i osjetila čekaju MasterChef natjecatelje koji će morati pokazati svoju snalažljivost, kreativnost, brzinu, te svoje znanje i spretnost. Samo oni koji su spremni strastveno i odgovorno pristupiti svojim zadacima, oni koji su spremni rasti, i oni koji će uspjeti zadovoljiti zahtjevne kriterije tročlanog žirija, vrhunskih chefova, ići će do kraja. Kandidati će morati svojim trudom, radom i kulinarskom kreacijom izboriti se za opstanak u zahtjevnoj MasterChef kuhinji, potruditi se i dogurati što dalje, a samo rijetki će doći i do samog finala.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju