''Znate kako kažu - život uzme, more vrati''

Junak nove priče hit projekta 'Startaj Hrvatska' je Živko Dražin iz Kaštel Kambelovca koji proizvodi iznimne riblje specijalitete u staklenci, pod nazivom 'Pepefiš', odnosno, kako ih on sam naziva - Dalmacijom u staklenci.

Još u djetinjstvu Živko je razvio ljubav prema moru i ribolovu. Budući da su on i njegov brat blizanac izgubili oca u ranoj dobi, bili su prisiljeni brzo naučiti kako loviti ribu i kako ju prodavati. Zato bi, kada bi uhvatili nešto ribe, odlazili na tržnicu ne bi li je prodali i zaradili novac za osnovne potrepštine za kuću.

Iako je Živka uvijek privlačilo more, radio je u tvornici. Za to vrijeme svaki slobodan trenutak provodio bi otisnut na moru loveći ribu. ''Ne može nitko platiti taj osjećaj slobode. Voziš se, pa klapa motor, ti spavaš, pa te ljulja. I da ne uhvatiš nešto za prodaju, nešto će biti za ručak, večeru. To mi fali danas, da idem na more, da spavam i da mi motor klapa kraj glave'', ispričao je Živko.


Ljubav prema ribarenju i vremenu provedenom na moru, bila je toliko snažna da se odlučio baciti u poduzetništvo i ljuljuškanje valova upotpuniti poduzetničkim vodama. ''Tu sam proveo cijeli život. Ne bih ga mijenjao ni za što. Sve što sam dobio, dobio sam od mora. Znate kako kažu - život uzme, more vrati'', poručuje Živko.


Sada tržištu nudi proizvod koji je spoj tradicionalnih načina pripreme ribe s modernim gastronomskim trendovima. Njegov 'Pepefiš' uključuje slatko-kisele papričice punjene filetima slanih inćuna pripremljenima po originalnom receptu koji je zaštićen patentom. Zatim, tu je i temeljac za Anin crni rižoto napravljen kako bi svakome omogućio da na jednostavan i brz način kod kuće napravi jelo dostojno najkvalitetnijeg dalmatinskog restorana u samo nekoliko minuta. Treća varijanta 'Pepefiša' koja se može naći na policama SPAR Hrvatska je salata od hobotnice s maslinama i kaparima.

Kako je tekao Živkov put od djetinjstva do stavljanja svojih delikatesnih morskih proizvoda na police trgovina SPAR Hrvatska, ne propustite pogledati u novoj epizodi emisije 'Startaj Hrvatska', u nedjelju od 16 sati na Novoj TV!

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju