Kako je tekao poduzetnički put u proizvodnji Ghee pročišćenog maslaca?

Ove subote gledatelji u novoj emisiji ''Startaj Hrvatska'' imaju priliku upoznati poduzetničku, ali i životnu priču Berne Storjak i njezinog sina Donata Rupčića.Berna je odrasla u Zagrebu, no ljetne praznike provodila je kod djeda i bake u Zagorju, koji su na neki način bili ''samoodrživa zajednica''. ''To je bilo zanimljivo djetinjstvo. Naučila sam voditi krave na ispašu, radila sam s bakom sir i vrhnje, a kad je bilo viška vrhnja radio se maslac. Kada nismo mogli taj maslac pojesti, kuhali smo ga i to je ono što mi danas znamo kao ghee'', priča Berna kojoj je uvijek bilo važno da bude samostalna te je počela raditi već nakon srednje škole, a u dvadesetima postaje majka sina Donata, danas fitness i lifestyle trenera koji joj pomaže u raznim segmentima proizvodnje pročišćenog maslaca Ghee.Razne životne okolnosti i izazovi doveli su svojevremeno Bernu do toga da nakon 12 godina rada u korporaciji, okreće novi list. Put ju je tada odveo do ayurvedskog centra u kojem je radila kao terapeutkinja. Upravo ondje Berna se susreće s ghee maslacem, te se prisjeća: ''To je nešto što sam davno radila sa svojom bakom!'' Odlučuje svoja nova znanja povezati s obiteljskom tradicijom te počinje eksperimentirati u proizvodnji ghee maslaca. ''Malo pomalo, krenula sam ga poklanjati prijateljima i onda sam odlučila izaći s njim, baš kao s proizvodom. Počeci su bili baš kaotični'', izjavila je Berna koja je imala veliku volju i ustrajnost da uspije u onome što je naumila.

Kako je tekao njen poduzetnički put u proizvodnji Ghee pročišćenog maslaca, tko joj je sve bio podrška na tom usponu, kako će Berna i Donat reagirati kada saznaju da su prošli u jedinstveni projekt SPAR-a Hrvatska i Nove TV, a kako kad čuju količinu koju trebaju pripremiti za posebne police svih INTERSPARA i odabranih SPAR trgovina diljem Hrvatske, saznat ćemo ove subote u emisiji ''Startaj Hrvatska'' na Novoj TV!

Ne propustite novu emisiju ''Startaj Hrvatska'' u subotu na Novoj TV, a proizvode svih osam kandidata potražite već danas u svim INTERSPAR i odabranim SPAR trgovinama. Propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju