23-godišnja Martina Završki bila je najmlađa poduzetnica u Osijeku i na putu do poduzetništva naišla je na brojne prepreke.

U osmoj epizodi ''Startaj Hrvatska'' gledatelji će imati prilike upoznati 23-godišnju Martinu Završki koja je odlučila ostati u Lijepoj našoj i ovdje ostvariti svoje snove sa svojim zdravim, domaćim juhama u teglicama.



Njezini se roditelji bave uzgojem eko kupina, jagoda i malina, a ona im je pomagala dok je još bila djevojčica. Kada su roditelji radili u polju, ona i sestra preuzele su brigu o kući, zbog čega je Martina još kao djevojčica otkrila ljubav prema kuhanju. ''Prvi kolač ispekla sam sa šest godina i od tada ne prestajem praviti kolače'', kaže Martina. Kad je otkrila da za kuhanje ima talenta, počela je maštati o svojoj slastičarnici. Ipak, odlučila je upisati srednju školu za dentalnog tehničara jer je mislila da će time imati bolje opcije u životu. Tijekom srednje škole počela je naticati, i s vremenom je shvatila da pekarski proizvodi i brza hrana loše utječu na njezin organizam. Tada si je za školske obroke u teglicama počela spravljati nutritivno bogata jela u kojima su zastupljeni proteini, ugljikohidrati i masti u omjerima u kojima to liječnici preporučuju. Kada je završila srednju školu, otkrila je da zanimanje dentalnog tehničara za koje se školovala, nije za nju. Neko je vrijeme radila kao dadilja, a svoju je sreću okušala i u Irskoj, ali kaže, brzo je otkrila da tamo trava nije zelenija.

Nakon povratka u Hrvatsku, u njoj je počela rasti ideja iz djetinjstva da otvori svoju vlastitu slastičarnicu. Na tom putu došla je do raznih spoznaja koje su je potaknule da počne razmišljati izvan okvira te je umjesto slastičarnice razvila ideju za nešto sasvim drugačije – zdrave obroke u staklenim teglicama kakve si je pripremala u srednjoj školi. Kada je u Osijeku otvarala svoj zdravljak, bila je najmlađa poduzetnica u tom gradu i na putu do poduzetništva naišla je na brojne prepreke, ali nije se prepustila ni jednoj nego se hrabro uhvatila u koštac sa svim izazovima koji su stali pred nju.

Da bi sebi i svojim zaposlenicima osigurala plaće i radna mjesta, potrebno joj je mnogo veće tržište. Zna da u rukama ima odličan proizvod, pa kada je vidjela oglas za projekt ''Startaj Hrvatska'', odmah se prijavila. ''Cilj mi je da Špajz bude poznat u cijeloj Hrvatskoj pa i dalje i da svi znaju za zdrave teglice'', kaže Martina.

Veliki jedinstveni projekt Nove TV i SPAR Hrvatska, ''Startaj Hrvatska'', pomaže ljudima s idejama i vizijom, a u jedinstvenom TV formatu gledatelji imaju priliku upoznati ukupno osam poduzetnika kojima je pružena prilika života, a jedna među njima je i Martina.  ''Startaj Hrvatska'' će pokazati da ništa nije nemoguće, da se uspjeti može, da se snovi ostvaruju, te da i u najtežim situacijama postoji izlaz koji vodi na put do uspjeha.

 

Ne propustite saznati sve o Martini i njezinom Špajzu, u osmoj emisiji ''Startaj Hrvatska'' u subotu u 18.15 na Novoj TV. Propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.
 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju