Marija Čulo je startala s jako slatkom i inspirativnom pričom!

 Rijetko kad imamo priliku vidjeti poduzetničke padove, financijske i druge poteškoće, ali kada gledamo proizvod malog proizvođača zapravo gledamo u cijeli niz emocija i životnih okolnosti koje su ga načinile. Projekt ''Startaj Hrvatska'' poduzetnicima pruža čvrst oslonac i potporu kada im je najpotrebnija. Gledatelji će to imati prilike vidjeti i u sljedećoj emisiji u kojoj će se predstaviti Marija Čulo sa svojim proizvodom ''7Stars'' i svojom malom tvornicom slatkog zadovoljstva.

Iako ona i suprug sa slastičarstvom nemaju veze, do svoje ideje došli su sasvim slučajno. Kako je Damir, Marijin suprug imao svoju firmu, često su išli na sajmove gdje je Marija primijetila da su većini ljudi vrhunske slastice nepristupačne jer su uglavnom preskupe. ''Odlučila sam se nečim baviti i takav kolač kao što sam vidjela u hotelima s pet zvjezdica približiti i ponuditi ljudima kao što smo nas dvoje'', priča Marija.
Nakon nekoliko mjeseci ozbiljno je odlučila ući u pothvat proizvodnje takvih kolača. Problem je bio u tome što baš i nije imala iskustva s pravljenjem kolača, pa je nazvala svoju prijateljicu Josipu za podršku te su zajedno šest mjeseci iskušavale recepte u potrazi za savršenstvom. ''Prvih šest mjeseci samo smo testirale. Bacile smo jako puno krema i automatski jako puno novaca, jer nismo mogle dobiti nešto što se nama sviđa. Imali smo i puno degustatora i svi su govorili da je super, ali nitko nije došao pa kupio proizvod. Puno smo vremena ulagale u nešto što tada nije davalo rezultate'', otkriva Marija.

Put je bio težak i dugovi su se gomilali, zbog čega je zvjezdana ekipa često znala klonuti duhom. No Marija je sve držala na okupu. Kad su pronašli pravu recepturu, pronašli su prostor i zaposlili još pet radnica te dali ime svom brandu – ''7Stars''. ''Htjeli smo zvučno ime s kojim se možemo predstaviti i u Hrvatskoj i u svijetu'', istaknula je Marija. Osim što su potaknuli zapošljavanje u svom gradu svoje vrijeme često nude za dobrobiti zajednice, a kolače nerijetko i doniraju.
Proizvodnja se zahuktavala, svi su bili zadovoljni, ali nije bilo moguće predvidjeti sve. Očekivali su da će se njihove tortice dobro prodavati, ali onda su se suočili sa stvarnošću. U saznanju da dalje sami ne mogu, odlučuju se prijaviti u projekt ''Startaj Hrvatska''.

Što je sve Marija morala proći kako bi postala jedna od osam poduzetnika koji se natječu sa svojim proizvodima za vrijednu titulu HIT proizvoda 2021., tek ćemo saznati. Kako je izgledao njezin poduzetnički put te koja je njezina životna priča, donosi nam ovotjedna emisija ''Startaj Hrvatska''.
Na posebnim ''plavim policama'' nalaze se proizvodi osam ovogodišnjih kandidata koji su od sada na raspolaganju kupcima u svim INTERSPAR i odabranim SPAR trgovinama diljem Hrvatske.

Ne propustite drugu emisiju ''Startaj Hrvatska'' ove subote u 18.15 na Novoj TV i pogledajte Marijinu slatku priču koja stoji iza branda ''7Stars'' i ručno rađenih kolača.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju