''Kad je rekla da će se odseliti u Njemačku bilo mi je jako, jako teško''

U novoj emisiji ''Startaj Hrvatska'' kojoj je misija pronaći odvažne sugrađanke i sugrađane koji se usude pokrenuti svoju ideju, pretvoriti je u proizvod i njime konkurirati na tržištu, vidjet ćemo spoj vrhunskog proizvoda i kvalitete s brigom za okoliš.

Iz snage i upornosti 54-godišnje ekonomistice Vesne Sirovine iz Samobora, koja u želji da svojim radom i proizvodima omogući kćerki Ivani Grčić povratak u domovinu, proizašao je EKO deterdžent za rublje i omekšivač brenda Melli Aromatica.

Vesna se aromaterapijom bavi od kada je njezin sin počeo imati problema s astmom, zbog čega je, da mu olakša disanje, osmislila kreme koje su mu pomogle. Budući da su mu njezine krema bile od velike pomoći, počela je osmišljavati i neke druge aromaterapeutske proizvode. Njezina kćer Ivana studirala je novinarstvo i pomagala je mami s promocijom proizvoda na društvenim mrežama, ali spletom životnih okolnosti odselila se iz Hrvatske u Njemačku te ondje osnovala obitelj.

''Kad je rekla da će se odseliti u Njemačku bilo mi je jako, jako teško, iako znam da dijete mora naći svoj put'', ispričala je Vesna. Ubrzo joj se rodila unučica, pa je s Ivanom krenula tražiti omekšivač koji bi bio pogodan za osjetljivu kožu beba i djece. Ona i Ivana istraživale su tržište i vidjele da takvih proizvoda u Hrvatskoj nema mnogo. ''Bilo mi je važno da nađem dobar proizvod za dijete'', rekla je Ivana, a Vesna je počela istraživati razne mješavine.

Kako je tekao put potrage za savršenim proizvodom za pranje rublja koji je nježan prema koži i ne šteti okolišu, tek ćemo saznati. Njihovu životnu priču koja je bila pokretač Melli Aromatice, donosi nam ovotjedna emisija ''Startaj Hrvatska''.

Na posebnim ''plavim policama'' nalaze se proizvodi osam ovogodišnjih kandidata koji su od sada na raspolaganju kupcima u svim INTERSPAR i odabranim SPAR trgovinama diljem Hrvatske, a među njima je i Melli Aromatica.

 

 

Ne propustite petu emisiju ''Startaj Hrvatska'' u nedjelju u 18.15 na Novoj TV.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju