UFC 237 prenosit će se uživo u noći sa subote na nedjelju, 12. svibnja u 4 sata na portalu GOL.hr, a istoga dana snimka će biti prikazana na Novoj TV.

U noći sa subote na nedjelju, 12. svibnja, ljubitelji borilačkih sportova uživat će u novom UFC 237 iz brazilskog Rio de Janeira. Izravan prijenos napetih borbi bit će na portalu GOL.hr od 4 sata poslije ponoći, a snimka će biti prikazana u nedjelju u 1:20 u programu Nove TV. Gledatelje će kroz prijenos borbi voditi komentatorski dvojac Vlado Boban i Igor Pokrajac.



Glavnu će borbu ovoga puta predvoditi ženska borba u slamka kategoriji, u kojoj će rukavice ukrstiti američka borkinja Rose Namajunas i brazilska borkinja Jessica Andrade. Obje imaju upisane tri pobjede u tri posljednja nastupa. Rose smo posljednji put u Octagonu mogli vidjeti prije više od godinu dana jer je u međuvremenu doživjela ozljedu vrata, dok je Jessica svoj posljednji nastup odradila u rujnu prošle godine, kada je brutalnim nokautom svladala Karolinu Kowalkiewicz. Tako će se nakon dugo vremena dogoditi situacija da američki prvak, odnosno prvakinja brani titulu na domaćem terenu izazivača.

U sunaslovnim borbama vidjet ćemo ovoga puta borbu srednje kategorije u kojoj će se susresti jedan od najvećih UFC velikana svih vremena Anderson Silva i opasan izazivač Jared Cannonier. Silva se nakon poraza od Israela Adesanye vraća u borilište, a Cannonier u ovu borbu ulazi nakon što je u studenom porazio Davida Brancha nokautom u drugoj rundi. Druga sunaslovna borba donosi okršaj u kojem će rukavice ukrstiti brazilski borac Jose Aldo i australski borac Alexander Volkanovski. Legendarni bivši UFC-ov prvak Jose Aldo u prethodna je dva nastupa tehničkim nokautima zaustavio Jeremyja Stephensa i Renata Carneira Moicana. Ovoga puta Aldo će se na domaćem terenu susresti sa ponajboljim borcem u perolakoj kategoriji, Alexandrom Volkanovskim, koji je prvi i jedini poraz u karijeri zabilježio prije točno šest godina, a od tada je odradio 16 borbi u kojima je upisao pobjede.

Sve novosti možete pratiti na portalu GOL.hr i u sportskom dijelu Dnevnika Nove TV.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju