Kroz sam čin prisege te događaje koji prethode i koji slijede nakon inauguracije gledatelje će voditi najiskusniji informativni tim u zemlji.

Nova TV u utorak 18. veljače svojim gledateljima priprema specijalnu emisiju 'Inauguracija' u kojoj ćemo izravno pratiti inauguraciju novog hrvatskog predsjednika, Zorana Milanovića. Pažnja cijele zemlje taj dan bit će usmjerena na Pantovčak, gdje će sedmi put od uspostave neovisnosti prisegnuti prva osoba države.



Kroz sam čin prisege te događaje koji prethode i koji slijede nakon inauguracije gledatelje će voditi najiskusniji informativni tim u zemlji. Voditeljica emisije u studiju bit će Sabina Tandara Knezović, a uz komentatoricu i urednicu redakcije vanjske politike Ivanu Petrović, stručnu suradnicu Nove TV, doc. dr.sc. Gabrijelu Kišiček u studiju će inauguraciju komentirati i gosti prof. dr.sc. Marijana Grbeša s Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu te PR stručnjak Jerko Trogrlić.

„Prekinuta je tradicija Markova trga, tako da je inauguracija u uredu predsjednika i za mene jedan novi izazov. Posebno me zanima inauguracijski govor izabranog predsjednika Milanovića u kojem će poslati određene političke poruke koje će se još danima kasnije analizirati. Ovo je pomno promišljena svečanost na kojoj je doslovce sve svojevrsna poruka koja će svakako obilježiti početak mandata  predsjednika Zorana Milanovića. Sve će to sa mnom u studiju primijetiti i na jedan vrlo zanimljiv način analizirati naši gosti komentatori, ali i moje kolege na Pantovčaku“, izjavila je Sabina Tandara Knezović.



Sa same ceremonije, s Pantovčaka, u emisiju uključivat će se Mislav Bago kojemu će ovo biti šesta inauguracija o kojoj izvještava tijekom svoje novinarske karijere, a s najvažnijeg mjesta događanja uživo će se u specijalnu emisiju uključiti i reporter Andrija Jarak te novinarke Martina Bolšec Oblak i Sanja Vištica. 

„Inauguracija je još jedna smjena vlasti, a ovoga puta sve će biti na Pantovčaku. Nadolazeća inauguracija možebitno je i zahtjevnija jer je bitno drugačija priča od inauguracija koje znamo do sada. Što se tiče mene, osjećam se kao i na prvoj inauguraciji koju sam pratio 1997“, otkrio je Mislav Bago.



Specijalnu emisija Nove TV 'Inauguracija' koja je na programu 18. veljače od 11 sati uređivat će Branimir Felger. „Inauguracija je izazovna u toj mjeri što je njezin protokol poznat, a sve ostalo oko nje, prije i poslije je stvar ideja i realizacije kreativnih ljudi informativnog programa Nove TV. Gledatelji su navikli da Nova TV postavlja visoke standarde pa će tako biti i ovaj put“, izjavio je.

Budite uz tim Nove TV i njihove goste u specijalnoj emisiji 'Inauguracija' u utorak od 11 sati, a emisiju možete pratiti i na portalu DNEVNIK.hr.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju