Španjolska vlada se zbog ovog filma digla na noge...

Osam stranaca iz osam različitih kutova nastoje otkriti istinu tko stoji iza pokušaja ubojstva predsjednika SAD-a Ashtona (William Hurt). Thomas Barnes (Dennis Quaid) i Kent Taylor (Mathew Fox) su agenti koji čuvaju predsjednika prilikom njegovog odlaska na konferenciju u Španjolsku.

No pri dolasku predsjednik biva ranjen, a na ulici nastaje velika panika. Nakon što se stvari smire počinje istraga. Postoje mnogi ljudi koji su bili tamo, no samo njih osam vidjelo je nešto značajno i bitno za istragu.

Howard Lewis (Forest Whitaker) je američki turist koji je snimio napad svojom kamerom, a među važnih svjedocima istrage ubraja se i producentica vijesti Rex Brooks (Sigourney Weaver). Film je osvojio nagradu Golden Trailer.

Film je trebao biti sniman u hotelu Plaza Mayor, ali španjolska lokalna Vlada je odbila suradnju. Kao razlog su naveli da ne žele da se film snima 3 mjeseca u hotelu, koji bi za to vrijeme trebao biti zatvoren za posjetitelje.

Produkcija je preseljena u gradove Cuernavaca i Puebla u Meksiku. Producenti su napravili repliku cijelog hotela. Hotel Plaza Mayor je u snimanju filma bio ključan zbog scene eksplozije. Ona se snimala s 15 kamera iz različitih kuteva snimanja.

Napeti triler 'Točka prednosti' ne propustite pogledati u utorak u večernjem terminu na Novoj TV! Više filmskih naslova potražite na novatv.hr.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju