Slasni recepti showa 'Moja mama kuha najbolje': Namaz od tunjevine i puretina s mlincima
24.12.2015 / 10:04 / Zanimljivosti
Kako je prošla epizoda bila neriješena, u najzabavnijem kuharskom showu sada su pobjedu odnijeli mama Biljana i sin Mak!
Više o showu Moja mama kuha najbolje pratite na punkufer.hr, a propuštene epizode showa pogledajte na Nova Plus
Tim Biljana i Mak „Namaz od tunjevine i puretina s mlincima mame Biljane“
Namaz od tunjevine
Sastojci:
~konzerva tunjevine u vlastitom soku
~maslac
~senf
~majoneza
~topljeni sir
~pola glavice sitno sjeckanog luka
~sol
~papar
Priprema: pjenasto umutiti maslac, dodati trokutiće topljenog sira, malo senfa i majonezu. Na kraju nježno umiješati tunjevinu i sitno sjeckani luk.
Puretina s mlincima
Sastojci:
~pureći file
~sol
~papar
~čili paprika ili mljevene crvena paprika
~maslinovo ulje
~maslac
~mlinci
Priprema: meso stanjiti batom za meso, začiniti i ispeći na maslinovom ulju. U posoljenoj vodi kratko prokuhati mlince, ocijediti ih. U masnoći u kojoj se peklo meso rastopiti maslac i u tu masnoću dodati prokuhane mlince, te kratko ispeći.
Tim Snježana i Dolores „Dagnje na buzaru i tjestenina s račićima mame Snježane“
Dagnje na buzaru
Sastojci:
~1,5kg dagnji
~maslinovo ulje
~četiri češnja češnjaka
~krušne mrvice
~sjeckani peršin
~bijelo vino
~kruh
Priprema: na zagrijano ulje dodamo usitnjeni češnjak, krušne mrvice, vino, te promiješamo. Na to dodamo dagnje i kuhamo dok se ne otvore. Za prilog poslužimo kruh.
Tjestenina s račićima
Sastojci:
~račići
~pola litre vrhnja za kuhanje
~sol
~češnjak
~parmezan
~tjestenina
~peršin
Priprema: zagrijemo vrhnje za kuhanje, te ga začinimo sa soli, češnjakom i zgusnemo s parmezanom. U umak stavimo očišćene račiće i kuhamo još par minuta. Uz umak poslužimo tjesteninu.