Navalite na ove preslasne kiflice kada vas uhvati nervoza

Za gledanje utakmica Svjetskog prvenstva idealne su slane kiflice sa šunkom i sirom koje su jednostavne za pripremu, a i posluživanje.

Prvo je potrebno zamijesiti tijesto za kiflice. U posudu ulijte pola litre tople vode i svježi kvasac koji će topla voda aktivirati. Na sve dodajte šećer i izmiješajte. Dodajte brašno, sol i stolni margarin.

Pola stolnog margarina stavite u tijesto, a drugu polovicu sačuvajte za kasnije. Zasucite rukave i zamijesite tijesto. Ono je gotovo kada, nakon što ga ubodete prstima, propadne i vrati se u prvobitni položaj.

Tijesto stavite u zdjelu, premažite s malo ulja i pustite da odstoji pokriveno krpom 5 minuta. Nakon što odstoji, tijesto prebacite na dasku i malo premijesite. Razrežite ga na tri jednaka dijela. Svaku lopticu razvaljajte pa premažite margarinom, osim zadnje koju nije potrebno premazati margarinom. Plahtice naslažite jednu na drugu i ponovno izvaljajte. Tijesto potom izrežite na trakice.

Svaki komad namažite umakom od rajčice, naribanom šunkom i sirom. Kiflice zamotajte i premažite otopljenim maslacem i umućenim žumanjkom.

Neke od njih možete ostaviti bez nadjeva, samo s rajčicom.

Kiflice stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva 20-ak minuta.

Za kakvim vi grickalicama volite posegnuti dok gledate utakmicu?

glasova:

 

Svoje nam ideje predlažite na kuhanjejein@novatv.hr. Sve što je Sanja kuhala ovog tjedna potražite na novatv.hr

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju