Serija 'Smrtonosno oružje' spaja akciju i dramu s bezuvjetnim prijateljstvom i humorom.

Serija oživljava hit filmsku franšizu te prati klasični policijski duo, Riggsa i Murtaugha, koji prate ritam modernog Los Angelesa prepun kriminala. U glavnim su ulogama Damon Wayans, Clayne Crawford, Kevin Rahm, Jordana Brewster, Keesha Sharp, Chandler Kinney, Dante Brown i Johnathan Fernandez.

Shrvan tugom nakon gubitka žene i nerođenoga djeteta, bivši mornarički specijalac koji je postao detektiv, Martin Riggs (Crawford), seli se u Kaliforniju kako bi „krenuo ispočetka“ u policiji Los Angelesa. Za partnera mu je dodijeljen Roger Murtaugh (Wayans) koji se upravo vratio na posao nakon gotovo smrtonosnog srčanog udara. Riggs je sklon izlaganju pogibiji i odmah je u opreci s Murtaughom koji je oprezan i voli sve raditi prema pravilima.

Zapovjednik Brooks Avery (Rahm) zadaje im prvi zajednički zadatak pa Riggs uvlači Murtaugha u brzu potjeru koja kulminira na Long Beach Grand Prixu i vatrenim obračunom s dilerima u luci. Unatoč njegovim pritužbama stari se policajac godinama nije osjećao tako živo.

Svjetski poznat po svom neobuzdanom komičarskom geniju, Damon Wayans najpoznatiji je kao scenarist i zvijezda serije dobitnice Emmyja, In Living Color. Ondje je stvorio najpoznatije likove iz te serije, poput Klauna Homeyja, Domara i nevjerojatno gej filmskog kritičara Blainea iz Muškaraca na filmu. Za scenarije serije osvojio je dvije nominacije za nagradu Emmy.


 

Seriju 'Smrtonosno oružje' pratite subotom u večernjem terminu na Novoj TV.



 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju