Prva emisija uživo Supertalenta ponovno je sve oduševila! Doznajte tko je po odabiru publike i žirija osigurao finale...

Prva emisija Supertalenta uživo iznjedrila je i prve finaliste showa – Martina Kutnara i plesnu skupinu Step boys.

Martin Kutnar osvojio je najveći broj glasova gledatelja pa je tako direktno ušao u finale, a po glasovima gledatelja slijedili su plesna skupina Step boys i Nino Avdić, no žiri je odlučio da je točka koju žele gledati u finalu ona od mladih stepera Step boysa. 

Martin Kutnar, dobitnik zlatnog gumba, apsolutno je opravdao svoju zlatnu ulaznicu u polufinale, a na svojim glazbalima, harmonici i čelu, izveo je mash up Ed Sheerana 'Shape of you' i 'Sweet child of mine' Guns N' Roses.


 

''Presretan sam da sam imao priliku stisnuti zlatni gumb. Oduševio si me opet. Ti si stvarno genijalac i za mene si apsolutni pobjednik. Želim jednog dana sjediti u Lisinkom i reći da sam mrvicu sudjelovao u tvom uspjehu'', kazao mu je Janko, a Maja je odlučila potaknuti svoje kolege da mu kupe vlastiti instrument.

''Kupio si me svojom energijom koja me podsjeća na mene samu. Imaš taj zvjezdani moment. Ako netko zaslužuje te instrumente to si ti. Ne možeš svirati na tuđim. Moraš imati svoje", zaključila je Maja.

Martina mu je uspjela pronaći jednu zamjerku. ''Iznimno me fascinira tvoja karizmatičnost, osobnost i strast kojom prilaziš ovom poslu. Ti si muzičar jedne nove generacije, ovo je nešto što na velika vrata ulazi na svjetsku glazbenu scenu. Ipak, mrvicu si me razočarao jer si me na početku uveo u jedan izniman čaroban svijet i na trenutak sam mislila da će me emocije savladati i onda si me razbudio sa sirenama", rekla je Martina. 

Steperima iz skupine Step boys za nastup Maja je poručila da je imala doživljaj kao da gleda nastup na Eurosongu te dodala ukoliko ju netko pozove da predstavlja Hrvatsku na Eurosongu, oni će, dodaje, plesati za nju.  '

'Ja nisam bila na Eurosongu, bila sam na Broadwayu ili West Hamu. Fascinira me vještina, ali i usklađenost. Vi ste apsolutno svjetska klasa!" nadovezala se Martina. Davor je kazao kako nikada ne bi živio u blizini njihove dvorane u kojoj vježbaju, ali da bi svakako kupio godišnju kartu za njihove nastupe, dok je Janko zaključio da su bili fantastični. 

Natjecatelj Nino Avdić izveo je pravu malu predstavu u kojoj je on bio agent 006 koji za misiju ima spasiti svijet od zlikovca kojega je interpretirao bosanskohercegovački glumac Ivo Krešić.

Nino je i ovoga puta pokazao nevjerojatno znanje te uspio spasiti svijet. „Više sreće idući put zlikovče!“ poručio mu je Nino završivši svoj nastup u polufinalu. I ovoga puta Nino je žiri 'izuo iz cipela'. „Odlična ti je bila ova predstava. Ti sa 6 godina znaš puno više od mene sa 37. Uspio si pobijediti samog sebe. Svaka ti čast!“ rekao mu je Janko a Davor mu je poručio: „Malo sam se uplašio nakon tvoje izvedbe. Ti si doktor, majstor!“  

Nastup na zračnoj šipci kojega je izvela natjecateljica Anja Bijelić oduševio je žiri, a u istoj toj mjeri i prepao. „Ovo što si izvela čini se puno teže. Ja mislim da si ti malo luda. Mislim da svaki krivi pokret može bit fatalan. Ove tvoje rane na tijelu su ubijanje od posla. Ovo je bilo savršeno!" rekla je Maja, a Janko joj je kroz smijeh poručio: „Premrli smo. Maja je u pravu. Možda nešto nije u redu s tobom!“  

Plesna skupina Trinity&CO na pozornici Supertalenta napravila je pravi scenski spektakl. „Postavili ste si ljestvicu dosta visoko. Bili ste super i možete biti još superniji", poručio im je Davor.

Oduševljenje nije krila ni Maja: „Više mi se svidjelo nego prošli put. I kostimi i muzika. Užasno ste veseli i dalje mi se sviđa što imate jednog komada u ekipi. On je centar, cure vi ste top komadi!“

Jako je komentirao da su ga vratili u srednjoškolske dane i dodao kako su bili bolji nego prošloga puta, a Martina nije bila u potpunosti zadovoljna. „Koreografija je bila preambiciozna i tu ste podbacili, a ono čime ste nas osvojili su energija i osmijeh", zaključila je.  

U odijelu vatrogasaca nastupili su F&B acrobatic i u doslovnom i u prenesenom značenju zapalili pozornicu Supertalenta. „Vas dvojica ste kraljevi. Nastup vam je lud. Bili ste hrabri, moćni, snažni i sočni!" poručila im je Maja, a Martina je kazala da su je ostavili bez teksta u tolikoj mjeri da ne može čak dati ni komentar. 

Dejan Ćosić, glazbenik na češlju, otvorio je prvu emisiju uživo pete sezone Superatlenta, a nastupio je s mash upom Jamesa Browna 'I feel good'. Žiri je bio oduševljen cijelim nastupom.

Martina je zaključila da ako se nju pita, otvaranje emisija uživo pete sezone Supertalenta bi izgledalo upravo tako. „Sjajan vokal, sjajan orkestar, ples, scena, dobra dramaturgija i vokalna izvedba kojom si opravdao ulazak u polufinale!“, a Janko je kazao: „Ovo je nadogradnja! Čuli smo čuda!“ 

Iako su dečki iz grupe Street workout Rugvica pokazali nevjerojatnu snagu, vještinu i zapanjujuće mišiće, ipak nisu uspjeli očarati stručni žiri Supertalenta, a žiri im je zamjerio nedostatak koreografije.

„Neupitno je da vas sedam izgledate, od toga pet ste pokazali ove nadnaravne sposobnosti. Vaša snaga je neupitna i to što vi radite sjajno, meni je bilo, moram biti iskrena, malo vaš nastup dosadan i niste dobro iskoreografirali. Nemojte se ljutiti, ali koreografija je mogla biti malo jača!“ poručila im je Maja, a ostatak žirija složio se s njom. „Vaša je vještina nevjerojatna, ali mislim da sam rekao i tada, neka dramaturgija mora postojati. Samo se izmjenjuju vježbe.“, dodao je Janko. 

Sa znakovitim naslovom pjesme 'Tebe ne bih mijenjao' Tonyja Cetinskog nastupio je Niko Milan, čije je pomirenje s bivšom suprugom iščekivala cijela nacija, a priznao je kako je trenutno u procesu pomirenja s bivšom suprugom.

Za razliku od nastupa s audicije na kojemu je rasplakao neke članove žirija, ovoga puta, po njihovom sudu, nije oduševio. „Danas si bio znatno lošiji, međutim ja tebe volim slušati kako pjevaš. U svakom slučaju ja bih glasala za tebe. I tvoju ljubav i tebe", poručila mu je Maja.

“Ova pjesma bila je preveliki zalogaj za tebe. Ona podvlači privatnu priču koja meni nikako ne sjeda od početka, ali to je moj osobni doživljaj", dodala je Martina. Njegov nastup nije uspio zadiviti ni Davora. „Definitivno nisam tvoja publika, ali sigurna sam da postoje ljudi kojima je ovo bilo odlično", bio je kratak Davor. 

Plesač Mario Nebosenko svoj nastup upotpunio je zanimljivom koreografijom, međutim nije stekao potpunu naklonost žirija. „Meni je bilo ok, ali emociju od mene nisi izvukao.", iskrena je bila Maja, a Janko je nadodao: „Bilo je jako ok iako mislim da je na audiciji bilo bolje. Mislim da će puno klinaca nakon što te vidjelo plesati, a to je dobro“. Martina mu je uputila riječi ohrabrenja te kazala kako osjeća da ide u jako dobrom smjeru. 

Iduće nedjelje očekuje nas druga emisija Supertalenta uživo, a tko će se pridružiti prvim finalistima, ne propustite doznati!

Supertalent pratite na službenim Facebook, Instagram i YouTube stranicama. Na službenoj stranici Supertalenta svakodnevno pratite sve novosti, pogledajte više fotografija i video sadržaja o vašim omiljenim kandidatima.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju