Više saznajte u ovotjednoj emisiji!

Nepokretna i bolesna, čekala je hitnu šest sati. Naposljetku kada je i došla do bolnice, bilo je kasno. Preminula je. Je li sve bilo po protokolu? Suprug preminule kaže – nisu ozbiljno shvatili njezino stanje. Ljetos slična situacija u Splitu po pitanju smrti novinara Matijanića. Zdravstveni djelatnici Hitne pomoći ističu – sustav nam je u ozbiljnim problemima. Hoće li doći do novog Zakona koji bi taj dio zdravstva uredio? I kako spriječiti nove tragedije?



U sedam godina, peti po redu HDZ-ov ministar na čelu Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU. Ministarstvo je to koje raspolaže s golemom svotom novca EU. Povlačimo li dovoljno i zašto novac koji nam se nudi za obnovu – ne koristimo? Kako taj novac trošimo? Koliko ima malverzacija oko novca iz EU fondova i je li naša zemlja u tome izuzetak u Uniji?

Strašna priča iz predgrađa metropole. Prvo je satima uslijed nezgode i bolesti ležao na hladnoći ispred kuće. A nakon liječenja, dovezen i ostavljen u krevetu, nepokretan, u vlastitim fekalijama, bez grijanja. Da mu nema susjeda koji ga tjednima obilaze i pomažu, kaže - umro bi. Liječnica zvala Centar za socijalnu skrb, tražila smještaj – bez uspjeha. Kako je to moguće?

Njima je dom za djecu bio pravi dom. Priča o mladim, perspektivnim i uspješnim ljudima koji su silom prilika odrastali u institucijama. A danas kroče nekim novim stazama dokazujući da su sami krojači svoje sudbine! Kako sami kažu, mi smo ti koji su upoznali ljepšu stranu sustava. Onog koji je mnogima nerijetko maćeha, a njima najbolje što im se dogodilo.

Emisiju Provjereno gledajte četvrtkom na Novoj TV, a propuštene epizode pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju