Više saznajte u ovotjednoj emisiji!

Pravo na javno iskazivanje vjere ili pokušaj ugrožavanja tuđih prava? Neke od poruka – poput one da žene svojim odijevanjem izazivaju muškarce na grijeh, uznemirile su javnost. Zašto Crkva u Hrvatskoj šuti o njima, dok je ista u Brazilu još 80-ih naišla na otpor lokalne Crkve? Provjereno otkriva tko su molitelji i tko stoji iza njih!



Istražujemo međunarodno posvajanje u DR Kongo zbog kojeg su četiri para završila u pritvoru više od mjesec dana. Zašto se Hrvati odlučuju na posvajanje iz zemalja trećeg svijeta koje nisu potpisnice Haaške konvencija i koliko je ono riskantno kako za roditelje tako i za djecu? Razgovarali smo i s nevladinim organizacijama iz DR Kongo koji navode - radi se o organiziranom kriminalu.

Trguje li se informacijama o nestalima? Koliko je lažnih prijava? S jedne strane majke i obitelji onih koji se traže , s druge – oni koji znaju pa čak i pokušavaju zaraditi na takvim informacijama. U zadnjih šest godina istražena je 331 lokacija i pronađene su dvije masovne grobnice. I dalje se traži 1816 hrvatskih državljana.

Sa 17 je prvi put rekla mami - volim te! I to tek kad je dobila komunikator. Uređaj koji u Republici Hrvatskoj i dalje nije na listi HZZO, dok ga u Sloveniji imaju besplatno. Obitelji s osobama s teškoćama u razvoju, težim i lakšim, u pravilu su prepuštene da se same snalaze. Srećom, njihovu potrebu prepoznali su inovatori koji svojim znanjem i idejama omogućuju da ispune jednu od osnovnih ljudskih potreba, onu za komuniciranjem!

Emisiju Provjereno gledajte četvrtkom na Novoj TV, a propuštene epizode pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju