Više doznajte u ovotjednoj emisiji!

Kako se približava 14. lipnja, Svjetski dan darivatelja krvi, naša je ekipa posjetila Hrvatski zavod za transfuzijsku medicinu u Zagrebu, i to s jednim ciljem! Vidjeti stvarno stanje stvari na terenu, koliko ima darivatelja i nedostaje li doza krvi? No, na ulazu smo ostali zatečeni upitnikom, tj. jednim njegovim dijelom. Više pogledajte u ovotjednom Zdravlju na kvadrat!  



Što je definicija epidemiologije i koji su njezini zadaci? Hoćemo li se morati cijepiti svakih šest mjeseci? Je li se osjećao nesigurno i koliko je dobivao prijetnji u vrijeme lockdown-a? Kada i kako vidi kraj pandemije Covid-19? Na sva ova pitanja, ali i još neka, odgovore daje, u ovotjednom Zdravlju na kvadrat epidemiolog Branko Kolarić! 



O listama čekanja, pravu pacijenta da se liječi u nekoj od država EU, obustavi lijekova, pravu na drugo mišljenje, pravu na pobačaj, ali i kome se žaliti ako ste nezadovoljni zdravstvenim uslugama? Na sva ova pitanja odgovore će dati, u ovotjednom Zdravlju na kvadrat, Jasna Karačić - predsjednica Udruge za promicanje prava pacijenata



Što je to europski prostor zdravstvenih podataka? Projekt TEHDAS razvija zajednička europska načela korištenja tih podataka. Koje države sudjeluju u njemu, što se s projektom želi postići i što to znači za građane naše države, pogledajte u ovotjednom Zdravlju na kvadrat!  



U Hrvatskoj razlikujemo 15 vrsta zmija, a neke su otrovne. Iako se sa zmijama češće susrećemo u priobalju one itekako nastanjuju i kontinent. Kako se ponašati u njihovoj blizini, i što učiniti ako Vas ugrizu? Ako ne znate, odgovore potražite u ovotjednom Zdravlju na kvadrat!  



Rijetko se viđa da u svijet slastičara zakorači perspektivan košarkaš, i svijet lopte i parketa, na trenutak zamjeni tavama i kuhačama, u svom Green Cakes-u. Bruno Perić, u ovotjednom Zdravlju na kvadrat, pokazat će nam da slastice, mogu biti zdrav, ukusan i kvalitetan obrok!  



Emisiju "Zdravlje na kvadrat" pratite subotom u jutarnjem terminu na Novoj TV! Propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju