Više doznajte u ovotjednoj emisiji!

Iako je za neke to tabu tema, otvoreno i iskreno o nezadovoljstvu nekih muškaraca svojim spolovilom tj. njegovom dužinom i debljinom, progovorio je naš poznati liječnik Duško Maletić. Dob muškaraca koji traže pomoć je između 20-te i 40-te godine života. Zašto se odlučuju na ovakve zahvate doznajte u ovotjednom Zdravlju na kvadrat!



6. lipnja proglašen je Danom prava osoba s duševnim smetnjama u Hrvatskoj. Republika Hrvatska tako se svrstala među zemlje koje prednjače u zaštiti prava osoba s duševnim smetnjama. Osobe sa psihičkim poremećajima i osobe koje djeluju drugačije često se nazivaju ludima. Istražili smo u Zdravlju na kvadrat, zašto su te osobe stigmatizirane i postoji li dijagnoza ludila?



Epilepsija je jedna od najčešćih bolesti u neurologiji. Epileptični napadaji predstavljaju ozbiljan medicinski problem te narušavaju svakodnevni život. Postoji više tipova epileptičnih napadaja, a jednog ste sigurno već iskusili. No to ne znači da i vi bolujete od epilepsije. Više o ovoj temi doznajte u ovotjednom Zdravlju na kvadrat.



Oko tri i pol tisuće pacijenata, na godinu, otkrije da boluju od raka debelog crijeva. To je drugi najčešći rak kod žena i muškaraca. Testiranjem krvi u stolici taj se rak može otkriti u ranoj fazi kad je mogućnost preživljavanja vrlo visoka. Stoga, ako ste na kućnu adresu dobili poziv na testiranje, odazovite se. Više u reportaži u ovotjednom Zdravlju na kvadrat.



Ne razmišljate o tomu, ali je ipak moguće! Ubod ose, pčele ili stršljenja za neke može biti samo manji problem, dok drugima, uz bol na mjestu uboda, može dovesti i do jače alergijske reakcije. Da stvar, ponekad, i nije tako bezazlena, doznajte u ovotjednom Zdravlju na kvadrat!



Vodene kozice, ili varičele, zarazna je najčešće dječja bolest. Iako u najvećem broju slučajeva vodene kozice prođu bez komplikacija, vrlo su neugodne zbog svrbeža. Istina je kako djeca lakše podnose ovu bolest. Kod odraslih osoba češće može doći do komplikacija poput upale pluća ili čak encefalitisa. Kako se bolest dobiva, koji su simptomi i kako se liječi doznajte u ovotjednom Zdravlju na kvadrat! 



Emisiju "Zdravlje na kvadrat" pratite subotom u jutarnjem terminu na Novoj TV! Propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju