Više doznajte u ovotjednoj emisiji!

Drugi put se suočio s karcinom prostate. O terapijama koje prolazi, o tomu je li zdravo živio, pazio na prehranu, pio, pušio? Koliko je vježbao? Što je mudrost života i što bi, sada, promijenio da može? Emotivno, iskreno i prijateljski, u ovotjednom Zdravlju na kvadrat, razgovarali su legendarni trener Miroslav Ćiro Blažević i urednik emisije Dalibor Bosančić.

Netko od vas će, možda, na skijanje ovih dana. Netko možda na put - automobilom, vlakom, autobusom, zrakoplovom. I nekom će to putovanje, možda, teško pasti jer pati od kinetoze. Ne znate što je to, niti kakvi su simptomi? Odgovore doznajte u ovotjednom Zdravlju na kvadrat.

Jedna će vas reportaža, u ovotjednom Zdravlju na kvadrat, vjerujemo, posebno zainteresirati. Sjetite se, jeste li vi, ili netko vama blizak imali problem s uraslim noktom? Naizgled sitnica, naočigled veliki problem koji donosi neugodnosti i bol. O razlozima ove pojave i rješavanju problema, upitali smo stručnjake.

Zdravstveno ispravna voda podrazumijeva njezinu neškodljivost za zdravlje. Kako bi neka građevina dobila uporabnu dozvolu za korištenje, mora napraviti atest vode. To provodi i Zavod za javno zdravstvo Zagrebačke županije. Bitno je dokazati da instalacije kroz koje prolazi voda ne utječu na kvalitetu vode. Kako se radi testiranje, pogledajte u ovotjednom Zdravlju na kvadrat.

Od začeća pa do rođenja srce otkuca oko 54 milijuna puta. Na dan otkuca i do sto tisuća, a tijekom života i do 4 milijarde puta. Srce se, kolokvijalno rečeno, može umoriti, a razloga je bezbroj. Zato ćemo vas u novoj epizodi Zdravlja na kvadrat upoznati s razlozima koji dovode do srčanog udara!

Vježbanje bi većini dobro došlo nakon blagdanskih prejedanja. Ne idu svi u teretene, pa se možete kojeg kilograma viška riješiti šetnjom, trčanjem, brzim hodanjem, planinarenjem, plivanjem.... Mogućnosti je bezbroj. No za one koji idu u teretanu u ovotjednom Zdravlju na kvadrat mali bonton - kako se ne treba, a kako treba ponašati u teretani?

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju