Više doznajte u ovotjednoj emisiji!

Godinama slušamo obećanja. Na neka od njih, podsjetit ćemo vas u ovotjednoj epizodi. Je li došlo vrijeme da se s obećanja pređe na djelo? Čini se, konačno, jest! Studije su gotove, u tijeku je priprema dokumetacije za novu dječju bolnicu u zagrebačkoj četvrti Blato. Prema riječima našeg sugovornika nova bolnica primit će prve male pacijente 2028. godine. Kako će bolnica izgledati, što će imati, tko će seliti ondje? Sve detalje doznajte u ovotjednom Zdravlju na kvadrat. U ovotjednom Zdravlju na kvadrat imamo priču o bolesti koja se zove „tihi ubojica“. Jedan od najčešćih problema s kojima se susreću liječnici obiteljske medicine jest povišeni krvi tlak tj. hipertenzija. To je tiha, podmukla bolest, a više o njoj ispričat će liječnica Maja Buljubašić.



Redovito slušamo priču o zdravoj prehrani. I mi vas često savjetujemo, jedite zdravo. Kako treba izgledati zdrava prehrana, koje namirnice unositi, koliko tekućine piti, kakav treba biti redoslijed obroka? Sve smo to pitali našu sugovornicu, nutricionisticu Sanju Jelušić.



U novoj epizodi govorit ćemo o jednoj podmukloj bolesti – raku gušterače! To je bolest koja ne daje simptome dok nije uznapredovala, pa ju je zato, često, teško na vrijeme dijagnosticirati. Više detalja doznajte u Zdravlju na kvadrat.

Kada naglo zaboli trbuh, i kad je bol golema, liječnici će često posumnjati na crvuljak. Mnogima od vas nepoznat pojam. Koja je uloga crvuljka, zašto dolazi do njegove upale i što je, zapravo, crvuljak pogledajte u novom izdanju emisije Zdravlje na kvadrat.



Ako ih i nismo koristili prije, krenuli smo ih koristiti tijekom pandemije. Dezinfekcijska sredstva u velikoj se mjeri koriste i u ugostiteljstvu. Objekti koji posluju s hranom, barem dva puta godišnje, moraju kontrolirati svoje postupke dezinfekcije, pranja i čišćenja, i to zbog mikroorganizama, onog manjeg broja koji može našteti našem zdravlju! Koji su dezinficijensi najbolji, to je priča u novom izdanju Zdravlja na kvadrat.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju