Više doznajte u ovotjednoj emisiji!

“Nikad nemojte odustati od sebe! To je jedina osoba koju imate”, napisala je nedavno Anđa Marić na svojem Twitter profilu. Pred našim je kamerama hrabro govorila o životnim izazovima i multipli sklerozi od koje boluje 10 godina. Jedna je od, oko sedam tisuća oboljelih, u Hrvatskoj. Da je borac, ali i dobar motivator drugim oboljelima, pokazat će vam u ovotjednom Zdravlju na kvadrat!

 

Zima, niske temperature, smrznuto lice, ali i ruke... Mnogi od vas imaju alergiju na hladnoću. Kako si pomoći? Odgovore smo potražili, u novoj epizodi Zdravlja na kvadrat, od dermatovenerologinje Ivane Prkačin.Službena objašnjenja ne postoje, pa je medicina dosta rezervirana, jer potrebno je zdravstveno dokazati da neka metoda, ili postupak uistinu pomaže. Govorimo o autosugestiji. No liječnici zanimljivo objašnjavaju pojam autosugestije na placebo efektu. Na koji način? Pogledajte u novom izdanju Zdravlja na kvadrat.Većina ljudi ga voli, neki ga ne podnose, ali je činjenica da je povijest pokazala kako je luk riznica zdravlja te da su mu svojstva svestrana i vrlo snažna. Sve što ste znali, ili niste znali o luku, pogledajte u novoj epizodi Zdravlja na kvadrat.

U ovim zimskim danima teško se natjerati vježbati, posebno vani. No, kako bi rekao naš sugovornik: „Tko želi vježbati uvijek će naći način, a tko ne želi uvijek će naći opravdanje“! Malu školicu laganih vježbi za van pogledajte u ovotjednom Zdravlju na kvadrat.Misija Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije, između ostalog, jest i rano otkrivanje bolesti. U ovotjednom Zdravlju na kvadrat podsjetit ćemo vas koliko je važno preventivno napraviti pregled dojke i debelog crijeva.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju