Više doznajte u ovotjednoj emisiji!

“Nikad nemojte odustati od sebe! To je jedina osoba koju imate”, napisala je nedavno Anđa Marić na svojem Twitter profilu. Pred našim je kamerama hrabro govorila o životnim izazovima i multipli sklerozi od koje boluje 10 godina. Jedna je od, oko sedam tisuća oboljelih, u Hrvatskoj. Da je borac, ali i dobar motivator drugim oboljelima, pokazat će vam u ovotjednom Zdravlju na kvadrat!

 

Zima, niske temperature, smrznuto lice, ali i ruke... Mnogi od vas imaju alergiju na hladnoću. Kako si pomoći? Odgovore smo potražili, u novoj epizodi Zdravlja na kvadrat, od dermatovenerologinje Ivane Prkačin.



Službena objašnjenja ne postoje, pa je medicina dosta rezervirana, jer potrebno je zdravstveno dokazati da neka metoda, ili postupak uistinu pomaže. Govorimo o autosugestiji. No liječnici zanimljivo objašnjavaju pojam autosugestije na placebo efektu. Na koji način? Pogledajte u novom izdanju Zdravlja na kvadrat.



Većina ljudi ga voli, neki ga ne podnose, ali je činjenica da je povijest pokazala kako je luk riznica zdravlja te da su mu svojstva svestrana i vrlo snažna. Sve što ste znali, ili niste znali o luku, pogledajte u novoj epizodi Zdravlja na kvadrat.

U ovim zimskim danima teško se natjerati vježbati, posebno vani. No, kako bi rekao naš sugovornik: „Tko želi vježbati uvijek će naći način, a tko ne želi uvijek će naći opravdanje“! Malu školicu laganih vježbi za van pogledajte u ovotjednom Zdravlju na kvadrat.



Misija Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije, između ostalog, jest i rano otkrivanje bolesti. U ovotjednom Zdravlju na kvadrat podsjetit ćemo vas koliko je važno preventivno napraviti pregled dojke i debelog crijeva.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju