Više doznajte u ovotjednoj emisiji!

Spava po četiri sata na dan, pravi kruh i gibanicu. Voli planinarenje, brzo hodanje, vožnju biciklom, a često i rola oko Jarunskog jezera. Voli plivanje i saune. Kako se bivša ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt snašla u sportskim minutama Zdravlja na kvadrat pogledajte u ovotjednoj emisiji.



Statistike kažu da oko 80 % osoba koje imaju neku autoimunu bolest su žene. Zašto je tome tako, zašto nastaju autoimune bolesti, koje su najčešće te kako ih prevenirati? Na sva ta pitanja donosimo odgovore u Zdravlju na kvadrat.



Ovaj se poremećaj javlja u otprilike 1 % populacije, podjednako u oba spola. Prema statističkim podacima, najčešće se javlja između 15-te i 30-te godine života. U ovotjednom Zdravlju na kvadrat objasnit ćemo što je to bipolarni poremećaj.



Nutricionisti kažu da količina od 3 do 4 režnja češnjaka na dan ne može škoditi, naravno ako niste alergični ili imate probavnih smetnji. Češnjak je jedan od najvažnijih začina u kulinarstvu, ali i biljka koja se koristi u medicinske svrhe. Koje? Doznajte u ovotjednom Zdravlju na kvadrat.



Zadnjih godina se u svijetu, a tako i u Hrvatskoj, sve više priča i piše o industrijskoj konoplji. To je vrsta biljke koja se uzgaja isključivo u industrijske svrhe, radi ulja, tkanine, biogoriva, hrane. U Zdravlju na kvadrat predstavit ćemo vam kozmetičke proizvode napravljene od industrijske konoplje.



Samo jedan posto svih karcinoma dojke, otkrije se kod muškaraca. Najčešće muškarci nisu ni svjesni kako i oni mogu oboljeti. O važnosti samopregleda dojki i za muškarce i za žene govorit ćemo u ovotjednom Zdravlju na kvadrat.



Emisiju "Zdravlje na kvadrat" pratite subotom u jutarnjem terminu na Novoj TV! Propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju