Više doznajte u ovotjednoj emisiji!

U lipnju, kada je postao novi ravnatelj zagrebačke Vinogradske bolnice prof. Davor Vagić dobio je vrući krumpir u ruke. Bolnica nastradala u potresu, Covid pandemija, problemi s bivšom predstavnicom Zavoda za radiologiju Dijanom Zadravec. Kakva je situacija sada, ravnatelj je ispričao pred kamerama Zdravlja na kvadrat. U ovotjednoj emisiji prvi put možete vidjeti i novoizgrađene odjele KBC-a Sestre milosrdnice.

 

Početkom idućega mjeseca, točnije 6. rujna, učenici kreću u školu. Sastanak ravnatelja i predstavnika HZJZ trebao bi biti tjedan dana prije, na kojemu će se razgovarati o epidemiološkim mjerama. Maske da ili ne, cijepljenje djece, ali i odgovori zašto je procijepljenost na jugu države tako loša te što možemo očekivati na jesen zbog pandemije? Sve odgovore donosi ovotjedno Zdravlje na kvadrat!

Što napraviti ako ste cijepljeni s jednom ili dvije doze protiv Covida-19, a bili ste u kontaktu sa zaraženom osobom? Testirati se, samoizolacija, ili? Odgovore doznajte, u ovotjednom Zdravlju na kvadrat, od zamjenice ravnatelja HZJZ Ivane Pavić Šimetin te epidemiologa Branka Kolarića, člana Zdravstvenog savjeta Vlade RH.

Obično prođe i nekoliko godina prije nego što ih se dijagnosticira. Kad se dijagnoza rijetke bolesti postavi, problemi se samo gomilaju. Lijekovi su skupi, oboljeli doživljavaju predrasude, a država ne čini mnogo kako bi bolesnima poboljšala kvalitetu života. U ovotjednom Zdravlju na kvadrat, upoznat ćete Sandru Mehić koja najbolje zna kako je boriti se sa sustavom.

Onečišćenje zraka je problem na lokalnoj, ali i globalnoj razini. Onečišćujuće tvari u zraku ispuštene u jednoj državi mogu atmosferom dospjeti u druge, gdje mogu uzrokovati ili doprinijeti lošoj kvaliteti zraka. Lebdeće čestice, dušični dioksid i prizemni ozon danas se smatraju trima onečišćujućim tvarima. U Zdravlju na kvadrat, potražili smo odgovore koliko onečišćenje zraka utječe na naše zdravlje te koje sve zdravstvene probleme zbog toga možemo imati?

Emisiju "Zdravlje na kvadrat" pratite subotom u jutarnjem terminu na Novoj TV! Propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju