Više doznajte u ovotjednoj emisiji!

U studenomu 2020. imenovan je novi ravnatelj KB Dubrava prof. dr. Ivica Lukšić. Bolnica je, u to vrijeme, bila prenamijenjena isključivo za Covid pacijente, a u javnosti se govorilo o nizu problema. Od nestanka električne energije na respiratorima, pa do priča o tome da bolnicom trče štakori, da su sanitarni čvorovi poplavljeni te da nema dovoljno deka ni posteljine. Kako danas bolnica funkcionira na čelu s novim ravnateljem, pogledajte u ovotjednom Zdravlju na kvadrat. 

Pitanja je bezbroj, a adresa za odgovore jedna. Ministar zdravstva Vili Beroš! Nedovoljna procijepljenost, strah od cijepljenja, polarizirana država oko pandemije, treće docjepljivanje, dvostruka mjerila oko primjene epidemioloških mjera. Odgovore doznajte u ovotjednom Zdravlju na kvadrat. 

U ovotjednom Zdravlju na kvadrat upoznat ćemo vas sa Zavodom za javno zdravstvo Zagrebačke županije. Koja je misija zavoda, što sve pokriva, koliko mu ljudi gravitira? Na ta pitanja, ali i mnoga druga, odgovore daje ravnatelj Leo Šunjić.

Trajno stanje nekog umora kod kojeg kod osoba dolazi do potpune nezainteresiranosti za obavljanje svojih životnih funkcija nazivamo zapravo kroničnim umorom. Uzrok sindroma nije poznat, a predpostavlja se da su psihološki čimbenici odgovorni za jedan dio slučajeva. Koji su još uzroci kroničnog umora, u ovotjednom Zdravlju na kvadrat, odgovara liječnik Ivan Rogić.

Emisiju "Zdravlje na kvadrat" pratite subotom u jutarnjem terminu na Novoj TV! Propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju