Više doznajte u ovotjednoj emisiji!

Kolike su gužve u ordinacijama obiteljske medicine? Na što se ovih dana najviše žale pacijenti? Kako prepoznati simptome i razlike između alergije, prehlade ili viroze, gripe te Covida-19? Govorimo i o cijepljenju i slušanju „eksperata“ s društvenih mreža. Sve odgovore u ovotjednom Zdravlju na kvadrat daje liječnik obiteljske medicine Milan Mazalin.

 

29. listopada obilježava se Svjetski dan moždanog udara. Moždani udar je globalna epidemija koja ugrožava živote, zdravlje i kvalitetu života. On je među vodećim uzrocima smrti. 80 milijuna ljudi na svijetu je preboljelo moždani udar. 50 milijuna preživjelih žive s nekim oblikom trajne invalidnosti. Više o ovoj temi doznajte u ovotjednom izdanju Zdravlja na kvadrat!

Voda, izvor života! Njezina kvaliteta itekako je bitna za naše zdravlje. Nažalost, u mnogim državama svijeta njezina je kvaliteta upitna, no mi se možemo pohvaliti. Kvalitetu vode u Zagrebačkoj županiji prati Služba za zdravstvenu ekologiju Zavoda za javno zdravstvo. U Zdravlju na kvadrat saznajte kako to rade.

Mit je da zijevamo kad smo umorni. Razloga za zijevanje ima više, a mi za vas imamo jedan izazov! Pokušajte u ovotjednom Zdravlju na kvadrat pogledati reportažu o zijevanju, ali nemojte zijevati.

HPV je najčešća spolno prenosiva bolest u svijetu, pa tako i u Hrvatskoj. Smatra se da je u našoj državi HPV-om zaraženo od 15 do 45 posto mladih osoba u dobi od 18 do 30 godina. Za prevenciju je bitno cjepivo, ali i korištenje prezervativa. Koliko zdravstvena struka uspijeva u edukaciji mladih, ali i njihovih roditelja, saznajte u ovotjednom Zdravlju na kvadrat!

Zdravlje je najbitnija stvar na svijetu i o njemu vas stalno educiramo. No, uz zdravlje često se veže i ljepota. U ovotjednom Zdravlju na kvadrat govorimo baš o njoj. Masaža, nokti, trepavice, obrve, make up, depilacija - kozmetička zanimanja koja se edukacijom lako mogu svladati. Na koji način? Potražite odgovore u novoj epizodi!

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju