Više doznajte u ovotjednoj emisiji!

Proširene vene čest su problem kod oba spola. Razlog odlaska liječniku često je estetske prirode, no proširene vene itekako mogu dovesti do ozbiljnih zdravstvenih problema. Zato je dobro, na vrijeme, javiti se liječniku. Više o proširenim venama doznajte u ovotjednom Zdravlju na kvadrat od dermatovenerologinje Ines Lakoš Jukić.

 

Urinarna inkontinencija je stanje nevoljnog otjecanja urina. Predstavlja velik javnozdravstveni problem koji diljem svijeta zahvaća milijune žena, ali i muškaraca, različite životne dobi. Pojavnost urinarne inkontinencije raste s dobi. Što vam sve može biti od pomoći u ovom stanju doznajte u novoj epizodi Zdravlja na kvadrat.

Jeste li znali da se astma često prvi put javlja u djetinjstvu i zahvaća više dječake nego djevojčice? Koji su faktori rizika i klasični simptomi astme te može li se ona izliječiti, pitali smo u Poliklinici za bolesti dišnog sustava. Odgovore doznajte u ovotjednom Zdravlju na kvadrat.

Četkanje zubi dva puta dnevno nešto je što smo naučili od malih nogu. No, koliko ste puta preskočili četkanje? Vjerovali ili ne, u Hrvatskoj je 80 posto osoba s dentalnim problemima, a rješenje se uz naviku četkanja zubi, možda krije baš u ovotjednom Zdravlju na kvadrat.

Obično se brinemo oko neposlušne kose ili boje koju bi trebalo obnoviti, a pritom ne razmišljamo o zdravlju te iste kose i vlasišta. U ovotjednom Zdravlju na kvadrat donosimo priču kako spriječiti ispadanje i perutanje kose te kako izabrati boju za kosu koja neće dodatno oštetiti vlasište.

Služba za mikrobiologiju obavlja mikrobiološku dijagnostiku za potrebe Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije, ali i svih ambulanti na području Zagrebačke županije. Osim toga, rade i kontrolu sterilizacije, ali i testiraju osobe na koronavirus. Što je zapravo služba za mikrobiologiju, doznajte u novoj epizodi Zdravlja na kvadrat.

 

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju