Više doznajte u ovotjednoj emisiji!

Prvi je zdravstveni post, na društvenim mrežama, objavio 5. siječnja 2018. godine. Ot tada, pa do danas, objavio ih je na stotine, a svojom spontanošću i komunikacijom prisvojio je titulu najpopularnijeg hrvatskog liječnika influencera. Dokaz tomu je i nagrada! U pandemijskoj 2020. proglašen je komunikatorom godine. U ovotjednom Zdravlju na kvadrat gost je Natko Beck!

 

Melanom je zloćudni tumor kože. U posljednjih nekoliko godina incidencija mu se povećava brže nego i jednom drugom zloćudnom tumoru. O rizičnim skupinama, uzrocima, simptomima, ali i liječenju melanoma, u ovotjednom Zdravlju na kvadrat, govorit će naša poznata dermatovenerologinja - liječnica Ivana Prkačin.

Epilepsija je jedna od najučestalijih bolesti ili poremećaja u neurologiji, koja zbog svojih karakteristika predstavlja ozbiljan medicinski i socijalni problem. Uzrok nastanka bolesti i simptomi su izrazito raznoliki. Nažalost, to je bolest s kojom se živi cijeli život. Više o epilepsiji doznajte u ovotjednom Zdravlju na kvadrat. 

Voda pokriva više od 70 posto zemljine površine i nužna je za život kakav poznajemo. Da bi je mogli koristiti za piće, provode se istraživanja ispravnosti. U službi za zdravstvenu ekologiju Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije brinu o našem zdravlju, pa svakodnevno provjeravaju ispravnost vode. Što još rade? Pogledajte u ovotjednom Zdravlju na kvadrat! 

Rak mokraćnog mjehura šesti je najčešći karcinom dijagnosticiran kod muškaraca, odnosno deseti u oba spola. Pacijenti simptome nerijetko zamjene s upalama mokraćnog mjehura. Da ne biste, kojim slučajem, napravili pogrešnu dijagnozu, najbolje je za savjet pitati liječnika. Mi jesmo, za vas – urologa Mladena Stojčića. Odgovore pogledajte u novom izdanju Zdravlja na kvadrat! 

Svi znamo kako je najzdravije jesti svježe pripremljene namirnice. No zbog ubrzanog stila života i nedostatka vremena, obroci se sve češće podgrijavaju. Koje namirnice baš i ne bismo smjeli podgrijavati, koje da, te kako pravilno podgrijavati hranu? Odgovore doznajte u ovotjednom Zdravlju na kvadrat! 

Emisiju "Zdravlje na kvadrat" pratite subotom u jutarnjem terminu na Novoj TV! Propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.


 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju