Više doznajte u ovotjednoj emisiji!

Koje su najčešće nuspojave cjepiva protiv Covida-19 u Hrvatskoj? Koja je naozbiljnija, koliko je stiglo prijava i na koja se cjepiva nuspojave najčešće odnose? Kako prepoznati imate li nuspojave?
U ovotjednom Zdravlju na kvadrat, odgovore smo potražili u Halmedu – Agenciji za lijekove i medicinske proizvode!

Rekonstrukcijska kirurgija dojke kirurška je tehnika kojom se ženama rekonstruira uklonjena dojka. Cilj rekonstrukcije jest napraviti novu dojku koja će izgledom i veličinom biti najprikladnija uz drugu dojku. Na koji se način radi ovaj zahvat saznajte u ovotjednom Zdravlju na kvadrat!

Mjesec listopad posvećen je borbi protiv raka dojke. Samopregled dojki tema je na koju se stalno trebamo vraćati, jer samopregled, često, može spasiti život. Kako se on može napraviti, u ovotjednom Zdravlju na kvadrat, pokazat će vam docentica Vesna Ramljak.

Urinarna inkontinencija neugodan je zdravstveno-socijalni problem koji pogađa velik broj žena, a definira se kao nevoljno otjecanje urina. Iako se može javiti u bilo kojoj životnoj dobi, češće se javlja u starijoj dobi. Smatra se da ova pojava pogađa svaku četvrtu ženu. No da to nije ništa strašno te da o ovoj pojavi treba razgovarati, doznat ćete u novom izdanju Zdravlja na kvadrat.

Izgubili ste kilograme nakon poroda, ali trbuh je ostao. Možda ste jedna od 60 posto žena koja u prvoj godini nakon poroda imaju dijastazu. Što je zapravo dijastaza, saznajte u ovotjednom Zdravlju na kvadrat.

Služba za javno zdravstvo, mentalno zdravlje i prevenciju ovisnosti, Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije, osim savjetovališnog rada s ovisnicima, održava školu nepušenja, ali i organizira mnoge radionice i edukacije kako bi informirali građane o ovisnostima i mentalnom zdravlju. Kako sve to izgleda, doznajte u novom Zdravlju na kvadrat.

Emisiju "Zdravlje na kvadrat" pratite subotom u jutarnjem terminu na Novoj TV! Propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju