Više doznajte u ovotjednoj emisiji!

Liječnici se sve više susreću s post-COVID sindromom. Najčešći simptomi vezani su za dišni sustav, ali mogu uključivati i probleme s ravnotežom, pamćenjem, mišićnim sustavom. Od veljače, ove godine, u Kliničkoj bolnici Dubrava provodi se rehabilitacija za pacijente s post-COVID sindromom. Na koji način - doznajte u ovotjednom Zdravlju na kvadrat.



Neugodni miris i znojenje nogu mnogima može predstavljati veliki problem. Znojenje u cipelama tijekom toplih mjeseci možda i nije razlog za pretjeranu brigu. No vrlo neugodan miris nogu tijekom čitave godine mogao bi sugerirati na neke probleme. Koje? Doznajte u novom izdanju Zdravlja na kvadrat.



Nekada je bio vrlo čest i bez mogućnosti liječenja, a danas je kod nas rijedak, no oboljelih, ipak, ima. Govorimo o sifilisu. Što je sifilis, kako se dobiva, kakva mu je dijagnostička slika te kako se liječi i može li se prevenirati, doznajte u ovotjednom Zdravlju na kvadrat.



U ovim vrućim ljetnim danima potrebno nam je pošteno hlađenje, a osim tuširanja u hlađenju nam može pomoći i hrana! Naime, određene namirnice mogu nas rashladiti na prirodni način. U ovotjednom Zdravlju na kvadrat pogledajte koje su to namirnice idealne za ove ljetne vrućine, a što treba izbjegavati od hrane?



I u ovoj epizodi Zdravlja na kvadrat nastavljamo priču o rijetkim bolestima. U Hrvatskoj ima tridesetak osoba oboljelih od Gaucherove bolesti. Ta rijetka bolest ne može se izliječiti pa pacijenti svaka dva tjedna moraju u bolnicu kako bi primili svoju terapiju odnosno enzim koji im nedostaje. Što je Gaucherova bolest?



Celijakija je jedna od najčešćih gastroenteroloških bolesti. Osobe koje imaju celijakiju, ne podnose gluten. Zbog raznolikih simptoma, celijakija često ostane nedijagnosticirana. Nije izlječiva, ali može se držati pod kontrolom. Kako - pogledajte u novoj epizodi Zdravlja na kvadrat. 



Emisiju "Zdravlje na kvadrat" pratite subotom u jutarnjem terminu na Novoj TV! Propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju