Maji se pridružila Klaudija koja nije dobro iskoristila drugu priliku

 Nitko nije očekivao iznenađenja koja su se odvila u MasterChefu. Naime, kada su Maja, Ana i Ema došle pred žiri radi eliminacijskog izazova, bilo je umjesto tri, spremno pet radnih jedinica. Žiri je potom zatražio Mariju da se spusti s galerije kako bi u eliminacijskom izazovu sudjelovala i ona. Objasnili su kako nije sudjelovala u prošlom eliminacijskom izazovu zbog zdravstvenog stanja, te ga je na taj način indirektno izbjegla. Stoga su Klavdiji dali još jednu šansu u revanšu s Marijom.

Tako su ovoga puta u MasterChefu odrađene dvostruke eliminacije. U jednima su sudjelovale Maja, Ana i Ema, a u drugima Klavdija i Marija, s tim da su sve morale izgledom i okusom, replicirati isto jelo – jedan zanimljivi desert. ''Kad sam vidjela što se nalazi pod zvonom, preda mnom je sve procvjetalo. Ja bih bila odmah dolje sišla'', rekla je Željka oduševljena jelom.

Jelo koje je toliko razveselilo Željku bili su istarski krafi od krumpirovog tijesta s pekmezom od šljiva. U njemu su bile četiri osnovne komponente – krafi koji se rade od krumpirovog tijesta, creme inglese, odnosno krema od vanilije, zatim coulis od maline i krokant s bademima. 

Tijekom kuhanja, Marija je rekla da ne kuha s velikim entuzijazmom i da zapravo taj dan nema volje kuhati. ''Ona dobro radi knedlice, a što joj se okrenulo u glavi ne znam'', rekla je Gorana koju je Marija odabrala za pomoćnika s galerije. Gorana, čije savjete Marija nije htjela slušati iako ju je odabrala za pomoćnicu, dodala je kako misli da je sve što je Marija tada napravila bilo namjerno i ''nekakva predstava''.

Ema je imala poteškoće s krokantom, prvi joj je zagorio pa je radila još jedan. ''Zadovoljna sam što imam sve izrađeno'', rekla je Ema. S krokantom je imala problema i Maja, izrađivala ga je nekoliko puta i ni jedan joj se nije svidio, sve dok joj nije ponestalo mente, pa je morala predati jelo s krokantom bez jednog od ključnih sastojaka. Maja je žiriju, nakon što im je donijela tanjur, priznala da joj je ponestalo šećera od mente: ''Zato što sam pokušala koristiti lonce više puta da ne moram trčati po nove. Onda mi je u jednom ostalo vode. Nisam ga dobro obrisala, a već sam stavila šećer i to mi se dogodilo više puta tako da nisam više imala šećer mentu'', rekla je Maja te dodala da je, osim te, imala još grešaka. 

Igra s loncima Maju je koštala ostanka u MasterChefu. ''Očekivala sam da ću ispasti, ali opet emocije rade svoje'', rekla je Maja koja je pustila suzu te dodala da joj je žao što napušta MasterChef. ''Vidim te u nekom profesionalnom svijetu u kuhinji'', poručio joj je Stjepan.

Marija nije bila zadovoljna svojim jelom i smatrala je da ono nije dobro zbog ljutnje. ''Razum mi govori da je bolje da idem doma, ali srce me vuče'', kazala je Marija žiriju, a na direktan upit Stjepana ima li želje ići dalje odgovorila je: ''Da''.

Kada su i Marija i Klavdija došle pred žiri kako bi čule njihov sud, Marija je optužila Klavdiju da je napunila baterije i da bi njoj bilo lakše kuhati da je vidjela svog sina te da igra danas nije bila fer. ''Bilo je pogrešaka i u jednom i u drugom tanjuru, ali u jednom ipak malo više. Krema ni jednoj nije uspjela kako je trebalo. Trebala je biti malo gušća i na samom serviranju trebalo ju je biti malo manje'', obrazložio je Stjepan. Na kraju su presudili detalji i Klavdijin tanjur ipak je bio malo lošiji. Napetost koja se odvila zbog suočavanja s Marijom, kod Klavdije je izazvala loše raspoloženje, ali svejedno je, kaže, nastojala napraviti dobro jelo, te zaključila: ''Na kraju sam sretna i zadovoljna''.

Emisiju "MasterChef" pratite od ponedjeljka do četvrtka u večernjem terminu na Novoj TV. Propuštene epizode pogledajte besplatno na novatv.hr!

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju