Više saznajte u ovotjednoj emisiji!

Budite ovaj vikend s nama i upoznajte Maltu, zemlju koja nosi epitet bisera Mediterana, ali i zemlju koja se po mnogočemu razlikuje ne samo od Hrvatske, nego i ostatka Europe. Provjerite što se ne propušta kada ste u zemlji koja je površinom manja od našeg otoka Krka, ali je istovremeno i jedna od najgušće naseljenih zemalja na svijetu. Upoznajte čarobni otok koji je šareni spoj različitih kultura koje su se kroz povijest izmjenjivale.

Vodimo vas i na otoke koji pripadaju Malti, a koji su savršene lokacije za uživanje u tirkiznom moru i pješčanim plažama: otok Gozo i otok Comino. Pogledajte zašto je plava laguna otoka Comino jedna od najljepših mediteranskih razglednica, tko dolazi na posao na otok koji ima samo dva stanovnika i što se dogodilo s nekad najpopularnijom malteškom lokacijom - Azurnim prozorom. Saznajte i zašto je Malta omiljena destinacija mlađih generacija, kao i svih onih koji vole dobre noćne provode.

Naravno, donosimo i priče o važnim povijesnim lokacijama otoka Mlate. Upoznajte najstariji megalitski hram na svijetu, glavni grad Vallettu i grad Mdinu, a saznajte i brojne druge zanimljive informacije vezane uz povijest i tradiciju Malte.

Nismo zaboravili ni na gastropriču pa u društvu gošće s Malte pripremamo njihovo poznato tradicionalno jelo. Svakako budite s nama ovaj vikend i provjerite zašto je Malta možda vaša iduća turistička destinacija.

Nove uzbudljive turističke priče emisije "CoolTurist" pratite nedjeljom na Novoj TV. Propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju